Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kommunalvalg: Ældreomsorgen til debat på biblioteket

Henning Spangsberg er formand for Ældrerådet i Faaborg-Midtfyn, der, sammen med Ældre Sagen, står bag et valgmøde på Ringe Bibliotek 26. oktober. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ældre Sagen og Ældrerådet sætter ældrepolitik på dagsordnen på et valgmøde 26. oktober

Ringe: Skal Faaborg-Midtfyn have et aktivt medborgerhus? Er der plads til et friplejehjem, og hvordan skal kommunen ruste sig til det nye supersygehus står færdigt i 2022?

Det er nogle af de emner, der skal debatteres, når Ældre Sagen og Ældrerådet går sammen om et fælles valgmøde forud for kommunalvalget 21. november.

Valgmødet foregår torsdag 26. oktober klokken 16-18 på Ringe Bibliotek, og det er selvfølgelig ældrepolitik, de inviterede kommunalbestyrelseskandidater skal diskutere.

Hver af de 10 paneldeltagere har fået et fast emne, en bunden opgave, som de skal holde et fire-minutters oplæg om.

- Det er for at få så varierede oplæg som muligt, så vi når hele spektret af ældreomsorgen i kommunen. Lige fra pårørendepolitik til værdighedspolitik og ældreboliger, aflastningsboliger og det nye supersygehus. Det er simpelthen for at gøre det så nuanceret som muligt, forklarer Lizzie Veltzé, der er næstformand i Ældre Sagen Midtfyn.

De 10 paneldeltagere er Anne Marie Dahler fra Alternativet, Søren Hillers fra De Radikale, Søren Clemmensen fra De Konservative, Kirsten Lundgaard fra Enhedslisten, Anne-Merete Mikkelsen fra Socialdemokratiet, Anne Møllegaard Mortensen fra Dansk Folkepari, Herdis Hanghøi eller Søren Kristensen fra Venstre, Helene Jakobsen fra SF, Gert Poul Christensen fra Nye Borgerlige og Micael Castor Andersen fra Borgerlisten.

Udover de ni oplæg er der også plads til spørgsmål fra salen, og forstander for Ryslinge Højskole, Torben Vind Rasmussen, styrer debatten.

Det skal de tale om

Anne Marie Dahler, Alternativet: Pårørendepolitik.Søren Hillers, Radikale: Ensomhedspolitik.

Søren Clemmensen, Konservative: Værdighedspolitik.

Kirsten Lundgaard, Enhedslisten: Friplejehjem.

Anne-Merete Mikkelsen, Socialdemokratiet: Plejehjemmenes fremtid.

Anne Møllegaard Mortensen, Dansk Folkeparti: Seniorbofællesskaber.

Herdis Hanghøi eller Søren Kristensen, Venstre: Supersygehus.

Helene Jakobsen, SF: Aktivt medborgerhus.

Gert Poul Christensen, Nye Borgerlige: Rehabiliteringspladser.

Micael Castor Andersen, Borgerlisten: Forbedring af livskvalitet hos svage ældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce