Annonce
Kerteminde

Kommunalt udsalg: Se hvilke grunde og ejendomme, der blev budt på

Det gamle bibliotek i Langeskov var en af de bygninger, køberne var interesseret i. FOTO: Birgitte Carol Heiberg
Borgmester Kasper Olesen er godt tilfreds med buddene på kommunale grunde og ejendomme, selvom det ikke var det hele, der blev solgt.

Kerteminde: Det var en blandet landhandel, da økonomiudvalget onsdag aften gjorde status over udsalget af kommunale grunde.

Et enigt byråd har længe arbejdet på at nedbringe antallet af kommunale kvadratmeter, og derfor satte kommune i juni et par håndfulde grunde til salg.

I Kerteminde havde kommunen fundet nogle grønne områder ved Heibergsvej, Svanevej og Hyrdevej, hvor salgskiltet var blevet sat op.

På Svanevej, hvor der var 1390 kvadratmeter grøn græsplæne til salg lige ved siden af Johannes Larsen Museet for minimum 1,65 millioner kroner, var der ikke kommet nogle bud. Det var der heller ikke på Heibergsvej. Kommunen har dog fået en del henvendelser fra naboerne i området, der ikke er begejstret for, at de grønne områder skal sælges.

- Derfor har vi valgt at sige, at nu trækker vi dem fra markedet, også for at give dem der bor i området ro, forklarer borgmester Kasper Olesen.

Til gengæld var der bud på de to grunde, der er sat til salg ved Hyrdevej. De to grunde udgør populært sagt en del af den grønne kile, der ligger nedenfor Sortekilde ud til Hindsholmvej. Hvor meget der blev budt, må borgmesteren ikke afsløre. Sagen blev sendt videre til byrådet, der i næste uge skal afgøre, om grundene skal sælges.

Annonce

Bud på Marslev Børnehus

I Munkebo var Fjordvej seks og Nørrevænget fem sat til sag. De to grunde hænger sammen, så en eventuel køber kunne enten byde på dem samlet eller som en enkelt grund. De bud, der kom ind, vurdere økonomiudvalget til at være for lave. Det var de også på den tidligere børnehave på Solbakken, der var sat til salg. Alle grunde går derfor videre til en mægler, der skal prøve at sælge dem for kommunen.

I Langeskov havde byrådet sat det gamle bibliotek til salg, og på trods af at det er særdeles faldefærdigt, var der her kommet et bud, som var højt nok til, at sagen går videre til byrådet.

En enkelt grund var der også til salg i Marslev. Her var det tidlige Marselv Børnehus, der var sat til salg. Det var der også kommet bud på, der var høje nok til at økonomiudvalget vil sælge, så det får byrådet også lov til at behandle i næste uge.

Selvom der ikke blev udsolgt, er borgmester Kasper Olesen godt tilfreds med, at kommunen nu får solgt nogle af de overflødige kvadratmeter fra.

- Jeg synes, det er fint. Vi har fået bud på stort set dem alle sammen. Det er ikke alle bud, vi har været tilfreds med, og derfor skal vi afprøve nogle af dem hos en mægler, siger Kasper Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce