x
Annonce
Kerteminde

Kommunalt udsalg: Se hvilke grunde og ejendomme, der blev budt på

Det gamle bibliotek i Langeskov var en af de bygninger, køberne var interesseret i. FOTO: Birgitte Carol Heiberg
Borgmester Kasper Olesen er godt tilfreds med buddene på kommunale grunde og ejendomme, selvom det ikke var det hele, der blev solgt.

Kerteminde: Det var en blandet landhandel, da økonomiudvalget onsdag aften gjorde status over udsalget af kommunale grunde.

Et enigt byråd har længe arbejdet på at nedbringe antallet af kommunale kvadratmeter, og derfor satte kommune i juni et par håndfulde grunde til salg.

I Kerteminde havde kommunen fundet nogle grønne områder ved Heibergsvej, Svanevej og Hyrdevej, hvor salgskiltet var blevet sat op.

På Svanevej, hvor der var 1390 kvadratmeter grøn græsplæne til salg lige ved siden af Johannes Larsen Museet for minimum 1,65 millioner kroner, var der ikke kommet nogle bud. Det var der heller ikke på Heibergsvej. Kommunen har dog fået en del henvendelser fra naboerne i området, der ikke er begejstret for, at de grønne områder skal sælges.

- Derfor har vi valgt at sige, at nu trækker vi dem fra markedet, også for at give dem der bor i området ro, forklarer borgmester Kasper Olesen.

Til gengæld var der bud på de to grunde, der er sat til salg ved Hyrdevej. De to grunde udgør populært sagt en del af den grønne kile, der ligger nedenfor Sortekilde ud til Hindsholmvej. Hvor meget der blev budt, må borgmesteren ikke afsløre. Sagen blev sendt videre til byrådet, der i næste uge skal afgøre, om grundene skal sælges.

Annonce

Bud på Marslev Børnehus

I Munkebo var Fjordvej seks og Nørrevænget fem sat til sag. De to grunde hænger sammen, så en eventuel køber kunne enten byde på dem samlet eller som en enkelt grund. De bud, der kom ind, vurdere økonomiudvalget til at være for lave. Det var de også på den tidligere børnehave på Solbakken, der var sat til salg. Alle grunde går derfor videre til en mægler, der skal prøve at sælge dem for kommunen.

I Langeskov havde byrådet sat det gamle bibliotek til salg, og på trods af at det er særdeles faldefærdigt, var der her kommet et bud, som var højt nok til, at sagen går videre til byrådet.

En enkelt grund var der også til salg i Marslev. Her var det tidlige Marselv Børnehus, der var sat til salg. Det var der også kommet bud på, der var høje nok til at økonomiudvalget vil sælge, så det får byrådet også lov til at behandle i næste uge.

Selvom der ikke blev udsolgt, er borgmester Kasper Olesen godt tilfreds med, at kommunen nu får solgt nogle af de overflødige kvadratmeter fra.

- Jeg synes, det er fint. Vi har fået bud på stort set dem alle sammen. Det er ikke alle bud, vi har været tilfreds med, og derfor skal vi afprøve nogle af dem hos en mægler, siger Kasper Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce