Annonce
Sydfyn

Kommunalt overskud kan gavne cyklisterne

To nye etaper af den ærøske cykelsti er på trapperne, hvis der er penge til det. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen
Hvis der er penge til det, så vil økonomiudvalget gerne tage fat på næste etape af cykelstiprojektet mellem Marstal, Ærøskøbing og Søby

Ærø: Ærø Kommune slap ud af et pandemipræget 2020 med mere end skindet på næsen.

Godt hjulpet af at staten kompenserede for en række corona-relaterede udgifter endte året med et overskud på næsten 30 millioner kroner, hvilket er knapt 10 millioner kroner mere end budgetteret.

Hvis den udvikling fortsætter til næste år, så kan det betyde, at der allerede i 2022 bliver sat skub i næste etape af det store cykelstiprojekt, som skal forbinde byerne Søby, Ærøskøbing og Marstal.

Annonce


Vi har i en årrække haft en god økonomi, og selv om jeg udmærket ved, at tingene hurtigt kan ændre sig i den kommunale verden, så håber jeg, det fortsætter

Ole Wej Petersen, borgmester i Ærø Kommune (S)


Først for står to nye strækninger. En strækning fra Dunkær Kro til Tranderup og strækningen fra Olde til Ærøskøbing. Der er projekter til 24,5 millioner kroner, hvoraf kommunens andel vil beløbe sig til 12,25 millioner kroner.

Borgmester i Ærø Kommune Ole Wej Petersen (S) medgiver, at det er mange penge at finde på budgettet, men han vil ikke henregne det til kategorien ønsketænkning.

- Vi har i en årrække haft en god økonomi, og selv om jeg udmærket ved, at tingene hurtigt kan ændre sig i den kommunale verden, så håber jeg, det fortsætter, siger han.

Spørgsmålet om de to nye strækninger af den ærøske cykelsti skal nu behandles i kommunalbestyrelsen, inden den bliver sendt videre til efterårets prioriteringsdebat.

Og så kræver hele projektet med de to nye strækninger, at Ærø Kommune bliver betænkt næste gang staten skal uddele penge til cykelstiprojekter.

Annonce
Annonce
Annonce