Annonce
Nordfyn

Kommunalt jobopslag: Direktørpost åben for ansøgninger

Ejner Jensen, den tidligere direktør for Børn og Unge. Arkivfoto: Nordfyns Kommune
Der er åbnet op for ansøgninger til stillingen som ny direktør for Børn og Unge i Nordfyns Kommune, og der er "store forventninger til den nye direktørs indsats og resultater".

Nordfyn: Nordfyns Kommune har i denne uge slået stillingen op som kommunens nye direktør for Børn og Unge. I jobopslaget kalder kommunen stillingen for en "udfordrende, men også meget attraktiv ledelsesrolle med muligheder for at yde indflydelse på de næste skridt i udviklingen af Børn og Unge og hele Nordfyns Kommune".

Den nye kommunaldirektør skal sammen med forvaltningens chefgruppe, ledere og medarbejdere udvikle organisationen og de faglige tilbud i den retning og i de rammer, som politikerne sætter.

Annonce

Samskabelse med borgerne

Derudover - lyder det i pressemeddelelsen - prioriterer Nordfyns Kommune "meget højt" at drive samskabelsesprocesser med borgerne. Det gælder især på Børn og Unge området, fortsætter meddelelsen, hvor mange borgere er tæt på de kommunale tilbud. Derfor må ansøgere til stillingen gerne have erfaring med og holdninger til det emne.

Ønsker man at søge stillingen, skal man kunne sit ledelseshåndværk, og så vil der også blive lagt vægt på stærke kompetencer inden for det relationelle, kommunikative, strategiske og styringsmæssige.

I september måned kom det frem, at Nordfyns Kommune og Ejner Jensen var blevet enige om at afslutte børne- og ungedirektørens ansættelsesforhold. Nordfyns Kommune meddelte dengang i en pressemeddelelse, at "parterne ser forskelligt på den fremtidige udvikling af børne- og ungeområdet".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce