Annonce
Nordfyn

Kommunalt budget: Der skal findes 36 millioner kroner

Den såkaldte klippekortordning, hvor ældre kan få ekstra hjælp, bliver bevaret. Arkivfoto
Ud af et samlet kommunalt budget på 1,9 milliarder kroner er det nu op til kommunalbestyrelsen at finde besparelser for 36 millioner kroner for at få næste års budget til at hænge sammen.

Nordfyn: Selv om økonomien i lighed med andre kommuner også er presset i Nordfyns Kommune, er der ikke optræk til revolutionerende spareforslag, når budgettet for år 2020 skal lægges.

Anderledes kan konklusionen næppe være efter torsdagens byrådsmøde, hvor budgettet for første gang kom til behandling. Nogle af de mest udskældte forslag i administrationens omstillingskatalog blev der straks taget bort. Ikke bare af Venstre, der har absolut flertal, men over en bred kam.

Således må man forstå, at fjernelse af personale på seniorhusene ikke længere er aktuelt. Ligeledes gjorde Mogens Christensen, gruppeformand i Venstre, det klart, at partiet ikke går ind for skære ned på SSP-indsatsen med mindre bemanding. Den såkaldte klippekortordning, som giver ældre mulighed for ekstra hjælp, blev også fredet.

Annonce

Skarp prioritering

Det er 10. gang, at Morten Andersen (V) som borgmester forstår budgetforhandlingerne, og dette års øvelse "hører til i den lettere ende", vurderer han.

- Vi har altid været gode til at tage det lange lys på, når vi lægger budget på Nordfyn. Jeg bilder mig ind, at det er nok årsagen til, at vi ikke har været ude i de større pludselige økonomiske opbremsninger. Men det er ingen hemmelighed, at vores økonomi på sigt er mere presset end længe set. Tendensen begyndte i 2018, og de to første budgetopfølgninger i år har vist, at der har været store budgetoverskridelser. Det gælder på sygedagpengeområdet, på uddannelseshjælp til unge, på foranstaltninger til børn og unge, til voksne handicappede og til flere hjemmehjælpstimer. Den udvikling ser ud til at fortsætte, og det skal vi tage højde for ved at omstille os og lave skarpe prioriteringer, siger Morten Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce