Annonce
Nordfyn

Kommunale el- og hybridbiler på vej ud på den nordfynske asfalt

Det er et krav i udbuddet af biler til hjemmeplejen, at bilerne skal være af hybridtypen, altså en biltype, der kører kombineret på benzin og el. Pressebillede
Med en strategi for de kommunale køretøjer er der flere el- og hybridbiler på vej på Nordfyn. Med ambitionen om at reducere både antallet af køretøjer ved at udnytte bilparken mere effektivt og reducere kommunens CO2-udledning er omstillingen til en grønnere bilpark nødvendig.
Annonce

Nordfyn: - Inden blækket var tørt på strategien i 2018 begyndte vores institutioner at melde biler ind, som de mente, set i et miljømæssigt perspektiv, ikke var hensigtsmæssige at køre rundt i længere. Det betød, at vi siden strategien blev besluttet i 2018 har kunnet sælge eller udskifte 24 biler og minibusser, fortæller Anette Tolderlund, som er den ene af tovholderne på den at få nedbragt CO2 udledningen fra kommunens biler, i en pressemeddelelse.

Netop nu er 20 af kommunens 23 hjemmeplejebiler i udbud, og der er bestilt to mindre ellastbiler til Vej og Park.

Det er et krav i udbuddet af biler til hjemmeplejen, at bilerne skal være af hybridtypen, altså en biltype, der kører kombineret på benzin og el. I dag har hjemmeplejen to biler af den type, men for næste driftsperiode er det forventningen, at alle bilerne skal være hybridbiler.

- Hjemmeplejebilerne kører rigtig mange kilometer om året og mange timer af døgnet. Så det er en udfordring at finde en biltype, som kan klare opgaven. Men ved at vælge hybridbiler, så får vi kombinationen en lang rækkevidde og eldrift på de kortere strækninger, siger Keld Bresson, der er den anden medarbejder i duoen.

Om få måneder vil to mindre ellastbiler blive synlige i kommunens større byer. Det skal bruges til at løse nogle af de opgaver, som tidligere blev løst af større lastbiler. Udover at de er eldrevne, så er de også lydløse og nemmere at komme rundt i byen med. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB presset til angreb på hjemmebane: Satte det hele over styr mod Randers og tabte

Annonce