Annonce
Nordfyn

Kommunale byggegrunde i Otterup er eftertragtede: 11 solgt rekordhurtigt

Der er fuld gang i byggeriet på den nye udstykning på Mette Maries Vej i Otterup. På otte måneder er der solgt 11 byggegrunde. Foto: Thomas Gregersen
Stor interesse for Nordfyns Kommunea nye udstykning på Mette Maries Vej i det nordvestlige Otterup. På blot otte måneder er 11 byggegrunde solgt.
Annonce

Otterup: Kommunale byggegrunde i Otterup er eftertragtede.

For otte måneder siden åbnede Nordfyns Kommune for salget af byggegrunde i udstykningen Mette Maries Vej i det nordvestlige Otterup. 11 byggegrunde er allerede solgt, og ifølge borgmester Morten Andersen (V) er det rekord i hans tid som borgmester.

- Jeg kan ikke komme i tanke om en udstykning, hvor så mange grunde er blevet solgt på så kort tid. Og det, der er ekstra flot er, at den afløser Stenløkkeparken, som også har solgt rigtig flot. Den er stort set udsolgt med kun to byggegrunde tilbage.

Borgmesteren mener, at der er flere grunde til, at den nye udstykning Mette Maries Vej er blevet så populær.

- Først og fremmest er det en rigtig flot udstykning, og den har heller ikke været billig at lave for os. Fortovet er lagt, græsset er sået, gadebelysningen er kommet op, og de rekreative områder er på plads, så det er ikke bare en mark, folk bygger på.

- Prisen spiller naturligvis også ind. Det er billigt at købe byggegrund derude - 270.000 kroner for en 1000 kvadratmeters grund - det finder man ikke tilsvarende steder.

Annonce

Alt bliver dyrere

Fra 1. juli er det dog ikke længere ligeså billigt at købe en byggegrund på Nordfyn, som det hidtil har været. Kommunalbestyrelsen har besluttet, at priserne skal stige med 15 procent.

Hvorfor har I valgt at hæve grundpriserne i Nordfyns Kommune?

- Vi har i modsætning til mange andre kommuner ikke valgt at indeksregulere vores byggegrunde. Det vil sige, at de priser, vi oprindeligt satte ikke er blevet ændret. Når vi som kommune skal ud og købe jord, så skal vi allerede og kommer også i fremtiden til at give en højere pris. Det er også blevet dyrere at byggemodne, så derfor er vi nødt til at give prisen på vores byggegrunde et hak opad, siger Morten Andersen og tilføjer:

- Isoleret set er det ikke nogen god forretning for kommunen at sælge byggegrunde, da de er meget billige her på Nordfyn, men vi har også det lange lys på. Vi ønsker, at endnu flere borgere flytter til Nordfyn, og det kræver nogle attraktive udstykninger.

Alle grundene på Mette Maries Vej er i udbud her i januar, og udbuddet, der varer 14 dage, slutter i denne uge. Der er 14 parcelhusgrunde tilbage i udstykningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce