Annonce
Nordfyn

Kommunale byggegrunde i Otterup er eftertragtede: 11 solgt rekordhurtigt

Der er fuld gang i byggeriet på den nye udstykning på Mette Maries Vej i Otterup. På otte måneder er der solgt 11 byggegrunde. Foto: Thomas Gregersen
Stor interesse for Nordfyns Kommunea nye udstykning på Mette Maries Vej i det nordvestlige Otterup. På blot otte måneder er 11 byggegrunde solgt.

Otterup: Kommunale byggegrunde i Otterup er eftertragtede.

For otte måneder siden åbnede Nordfyns Kommune for salget af byggegrunde i udstykningen Mette Maries Vej i det nordvestlige Otterup. 11 byggegrunde er allerede solgt, og ifølge borgmester Morten Andersen (V) er det rekord i hans tid som borgmester.

- Jeg kan ikke komme i tanke om en udstykning, hvor så mange grunde er blevet solgt på så kort tid. Og det, der er ekstra flot er, at den afløser Stenløkkeparken, som også har solgt rigtig flot. Den er stort set udsolgt med kun to byggegrunde tilbage.

Borgmesteren mener, at der er flere grunde til, at den nye udstykning Mette Maries Vej er blevet så populær.

- Først og fremmest er det en rigtig flot udstykning, og den har heller ikke været billig at lave for os. Fortovet er lagt, græsset er sået, gadebelysningen er kommet op, og de rekreative områder er på plads, så det er ikke bare en mark, folk bygger på.

- Prisen spiller naturligvis også ind. Det er billigt at købe byggegrund derude - 270.000 kroner for en 1000 kvadratmeters grund - det finder man ikke tilsvarende steder.

Annonce

Alt bliver dyrere

Fra 1. juli er det dog ikke længere ligeså billigt at købe en byggegrund på Nordfyn, som det hidtil har været. Kommunalbestyrelsen har besluttet, at priserne skal stige med 15 procent.

Hvorfor har I valgt at hæve grundpriserne i Nordfyns Kommune?

- Vi har i modsætning til mange andre kommuner ikke valgt at indeksregulere vores byggegrunde. Det vil sige, at de priser, vi oprindeligt satte ikke er blevet ændret. Når vi som kommune skal ud og købe jord, så skal vi allerede og kommer også i fremtiden til at give en højere pris. Det er også blevet dyrere at byggemodne, så derfor er vi nødt til at give prisen på vores byggegrunde et hak opad, siger Morten Andersen og tilføjer:

- Isoleret set er det ikke nogen god forretning for kommunen at sælge byggegrunde, da de er meget billige her på Nordfyn, men vi har også det lange lys på. Vi ønsker, at endnu flere borgere flytter til Nordfyn, og det kræver nogle attraktive udstykninger.

Alle grundene på Mette Maries Vej er i udbud her i januar, og udbuddet, der varer 14 dage, slutter i denne uge. Der er 14 parcelhusgrunde tilbage i udstykningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce