Annonce
Nyborg

Kommunaldirektør: Vi kan ikke gøre os til dommere

Kommunaldirektør Lars Svenningsen mener ikke, at kommunen kan gøre mere i sagen om brud på tavshedspligten. Arkivfoto: Michael Bager
Formanden for Bo Schmidt-udvalget, kommunaldirektør Lars Svenningsen, hverken kan eller vil tage stilling i spørgsmål om overtrædelse af tavshedspligten.

Nyborg: Det er op til politikerne selv at få redt trådene ud. Og i yderste konsekvens kan Carsten Kudsk (DF) blive nødt til at melde sagen til politiet.

Meldingen fra Nyborgs kommunaldirektør og formand for Bo Schmidt-udvalget, Lars Svenningsen, er ikke til at tage fejl af.

Forvaltningen på rådhuset i Nyborg hverken kan eller vil gøre sig til dommer over, om et navngivent medlem af den socialdemokratiske byrådsgruppe har overtrådt sin tavshedspligt ved at referere fra et lukket udvalgsmøde.

Og dermed også forbrudt sig mod det kodeks for god opførsel, som politikerne selv har været med til at udforme.

- Vi har som forvaltning ingen mulighed for at tage stilling til, hvem der har sagt hvad og i hvilken sammenhæng, det er sket. Det er kun politikerne, der kan diskutere den slags med sig selv, siger han.

I første omgang rådgav forvaltningen på rådhuset Carsten Kudsk til at klage sin nød til Ankestyrelsen. Men efter at have læst styrelsens afgørelse kan Lars Svenningsen sagtens se fornuften i, at heller ikke styrelsen vil træffe en afgørelse i sagen.

- Det er egentlig klart nok. For der kun én instans, der kan tage stilling til, om forvaltningsloven er blevet overtrådt, og det er politiet. Sådan er det også med al mulig anden lovgivning her i landet, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce