Annonce
Kerteminde

Kommunaldirektør: Hvis der skal være penge til at udvikle kommunen, er vi nødt til at realisere det meste af sparekataloget

Tim Jeppesen gør opmærksom på, at den kommunale økonomi er temmelig ufoprudsigelig - blandt andet på grund af regeringen, der af til pålægger kommunen nye opgaver eller ændrer på tildelinger. Arkivfoto: Lasse Hansen
Annonce

Nordøstfyn: Vi har været igennem Store Forandringer og året efter Endnu Større Forandringer i sidste byrådsperiode, og alligevel så skal der spares igen. Er det kommunale budget da bare et stort bundløst hul? Eller kan de slet ikke regne deroppe på rådhuset?

- Helt grundliggende så er økonomi en meget levende størrelse - der er hele tiden noget, der forandrer sig, påpeger kommunaldirektør Tim Jeppesen.

- I sidste byrådsperiode skar vi 250 millioner kroner ud af driftsbudgettet, og vi fik skabt et budget i balance. Det har vi stadig, hvis du kigger på tallene - indtægterne er større end udgifterne. Men der kommer hele tiden nye opgaver på, der skal bruges penge til.

Det der især kommer til at koste ekstra penge i de kommende tre år er flere ældre og en meget påkrævet vedligeholdelse af de kommunale bygninger.

Desuden så er indtægterne kun lige så meget større end udgifterne, at der er plads til de faste udgifter - ikke til at bygge nyt.

- Hvis vi både skal have penge til nye anlæg og til at lægge 15 millioner kroner i kassen hvert år, så er vi nødt til at realisere det meste af sparekataloget. Men det er jo en politisk beslutning, hvor niveauet skal ligge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Dødsulykke: Tredje person fra forulykket bil er stadig i kritisk tilstand

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce