Annonce
Nyborg

Kommunaldirektør efter it-skandale: Det var forkert

Kommunaldirektør Lars Svenningsen siger, at kommunen har lært af sagen, hvor to ansatte blev overvåget i det skjulte. Foto: Michael Bager
Mens de ansatte på 4Kløverskolen undrer sig over det langtrukne forløb, erkender Nyborg Kommune, at skjult overvågning af ansatte var "ekstraordinært og uheldigt".

Nyborg: Et år efter, en it-konsulent mødte op på 4Kløverskolen i Ørbæk med et skjult kamera, har den såkaldte it-skandale i Nyborg Kommune fundet en afslutning.

Efter et langstrakt forhandlingsforløb har Nyborg Kommune erkendt fejlen og erklæret sig parat til at betale en bod på 70.000 kroner.

Det fremgår af et forlig, der afslutter den faglige strid om udspionering af skoleleder Palle Graae Nielsen og skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard.

Ifølge forliget, der ud over af de to ansatte er underskrevet af Nyborg Kommune, KL, Lærernes Centralorganisation, Skolelederforeningen, HK Kommunal og de faglige organisationers Forhandlingsfællesskabet, erkender Nyborg Kommune, at "datasikkerhedsundersøgelsen har haft et ekstraordinært og uheldigt forløb".

Samtidig er parterne enige om, at der ikke kan rejses yderligere krav i forbindelse med sagen.

Annonce

Ansatte undrer sig

Palle Graae Nielsen, Lone Nellemann Ølgaard og Nyborg Kommunes kommunaldirektør, Lars Svenningsen, er alle glade for, at sagen nu er lukket.

Men de to ansatte på 4Kløverskolen har svært ved at forstå, at der skulle gå et år, før Nyborg Kommune og Kommunernes Landsforening kom frem til den erkendelse, at det, der foregik på skolen den 20. november 2018, var forkert.

- Jeg er glad for, kommunen nu erkender det. Men det har været slidsomt, og jeg undrer mig over det lange forløb. Den sag burde have været afsluttet den 23. november sidste år, siger Palle Graae Nielsen.

Og Lone Nellemann Ølgaard supplerer:

- Jeg kan undre mig over, det skal tage et år at få afsluttet sådan en sag, siger hun.

Sagen har været en lang vej igennem de faglige organisationers forhandlingssystem.

Og det var først, da de ansattes fagforeninger truede med en sag i Arbejdsretten om brud på Forhandlingsfællesskabets aftale om kontrolforanstaltnniger, der kom skred i forhandlingerne.

En tilståelsessag

Nyborg Kommunes kommunaldirektør Lars Svenningsen siger, at der fra kommunens side er tale om en tilståelsessag.

- Vi anerkender, at de skjulte videooptagelser, der blev foretaget uden at varsle medarbejderne, var et brud på aftalen om kontrolforanstaltninger. Det var den forkerte måde at gøre det på, erkender han.

- Men, hvad der er nok så væsentligt, var der også tale om en krænkelse af de værdier, vi gerne vil arbejde efter i Nyborg Kommune, tilføjer Lars Svenningsen.

Han siger, at Nyborg Kommune har lært af sagen og blandt andet har foretaget ændringer i organisationen, så ledelse og medarbejdere i dag arbejder tættere sammen om it-sikkerheden.

- I sådan en sag handler det også om at lære noget. Og det har vi, fastslår Lars Svenningsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce