Annonce
Assens

Kommunalchef efter fejl i sparerapport: Vi har tiltro til BDO

Kommunaldirektør i Assens Kommune, Finn G. Johansen, vil ikke tøve med at arbejde sammen med BDO en anden gang, selvom der har vist sig at være fejl i den rapport, revisionsfirmaet leverede til kommunen. Arkivfoto: Johnny Wichmann
Finn G. Johansen, kommunaldirektør i Assens Kommune, ærgrer sig meget over, at der var fejl i beregningsgrundlaget i en del af BDO's kulegravning af økonomien. Men har tillid til, at der ikke er andre fejl i rapporten.
Annonce

- Nu er der fundet fejl inden for sygepleje-området. Bliver alle BDO's beregninger nu regnet igennem for at se, om der er fejl i dem?

- Vi har selvfølgelig været igennem beregningsgrundlaget en gang til på en række områder for at se, om den her fejl skulle gå igen. Det har vi ingen grund til at tro. Der er selvfølgelig spurgt ind igen i forhold til de mange beregninger, der er lavet, og meldingen til mig er, at de holder, og det har jeg tillid til.

- Men hvordan kan du, administrationen og borgerne i Assens Kommune være sikre på, at der ikke er flere fejl i BDO's rapport?

- Det er, fordi der primært en enkelt blok, hvor fejlen kunne gå igen. Den har vi været igennem. En række af de andre beregningsgrundlag er ikke baseret på samme datagrundlag (datagrundlaget stammer fra forskellige systemer med forskellige forudsætninger bundet til, red.) som der, hvor vi oplevede fejl.

- Når politikerne godkender budgettet, kan de være helt trygge ved, at det er de rigtige oplysninger, der ligger til grund?

- Ja, jeg har ikke andet end tiltro til, at det grundlag, der ligger nu, efter det er blevet tjekket igen og igen både af vores økonomifolk og så sandelig også af BDO, at der skulle være andet end det ene datasæt, hvor der har været en fejl.

- Hvad sker der, hvis I om eksempelvis om en måned finder fejl, når budgettet er vedtaget?

- Som udgangspunkt er budgetrammen gældende. Hvis det viser sig, at der også på et andet område er sket en fejl, vil fejlen blive forelagt politikerne i forbindelse med den løbende budgetopfølgning. Det samme gør sig gældende, hvis nogle af de bagvedliggende forudsætninger, der er lagt til grund for de godkendte reduktionsblokke, skulle ændre sig. Der er også nogle, der har spurgt mig, om det ikke bare er, fordi politikerne har mødt en massiv modstand fra en faggruppe, at de laver aftalen om. Og til det vil jeg sige, at det ikke er tilfældet.

- Så skal man ikke åbne budgettet igen?

- Det er et politisk spørgsmål. Vi har kun en interesse, og det er, at der er transparens til det politiske niveau, når det drejer sig om vores økonomi. Det handler om tillid til, at de har det bedste grundlag at træffe deres beslutning på. Og hvis noget skulle ændre sig i de forudsætninger, er det klart, at vi vil forelægge det til det politiske.

- Hvor stort et problem er det for jer i administrationen at få lavet en analyse, hvor dele ikke viser sig at holde?

- Det er ikke bare irriterende. Det er brandærgerligt, at vi står med det her. Både medarbejdere og ledere i vores organisation har arbejdet intensivt med det her, og det har BDO også. Vores økonomifolk arbejdede på højtryk for at skabe et grundlag, hvor politikerne kunne arbejde med et budget i balance. Så jeg beklager, at der er sket en fejl. Som øverste administrative chef skal jeg naturligvis også beklage over for de medarbejdere, som er blevet påvirket af processen.

- Vil I så tøve med at bruge BDO en anden gang? Føler du dig tryg ved det, du får fra BDO?

- Når vi samarbejder med eksterne, er vi altid varsomme, når vi bringer deres datagrundlag ind i den kommunale økonomi. Men det er ikke sådan, at jeg har særlige betænkeligheder i forhold til en leverandør på grund af det, der er sket. Det kunne være sket med en anden, og det er også set i kommunernes historie, at det er sket i vores egne rækker.

- Har BDO også regnet tallene igennem igen, eller er det kun jer hos kommunen?

- De har arbejdet på højtryk, ligesom vi har for at finde ud af, hvor der en uoverensstemmelse.

- Skal de så have ekstra penge for det?

- Det har ingen forventning om, at jeg bliver mødt af. Begge parter er dybt professionelle, og de har kun interesse i at sikre, at det er et korrekt grundlag, der er lagt frem. Der har overhovedet ikke været noget om, at der skulle betales ekstra.

- Kan I få kompensation, når nu der har vist sig at være fejl i rapportens beregninger?

- Det er ikke noget, jeg snakker med dig og dine læsere om. Jeg skal have en drøftelse med BDO, hvor vi selvfølgelig også kigger processen igennem. Som sagt så drejer det sig om et datagrundlag, som vi også har leveret til, så det vil jeg kigge på det tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce