Annonce
Sydfyn

Kommunalbestyrelsen i forbifarten: Navnlig grundsalg fik mange ord med på vejen

Formanden for Sundhedsudvalget, Lisa Pihl Jensen (S), glæder sig til at komme godt i gang med at se på, hvordan Langeland kan nytænke ældreområdet. Der er kun otte punkter, hvor lovgivningen fuldstændigt skal følges som hidtil, har regeringen og Folketinget bestemt. Resten er op til lokalsamfundet i de kommende år.
53 minutter tog årets første møde, hvor man også nåede at berøre den delvise frisætning af ældreområdet og tilskuddet til færgeoverfarten

LANGELAND: 52-53 minutter tog årets første møde i kommunalbestyrelsen, der fandt sted mandag sent på eftermiddagen og på grund af coronakrisen måtte holdes virtuelt.

---

Mest debat var der om det fornyede forsøg på at sælge 29 kommunale byggegrunde. Venstre og DF med i alt fem stemmer forsøgte forgæves at få de øvrige 10 fra SF, Socialdemokratiet og Konservative med på en halvering af mindstepriserne for alle de grunde, der ligger uden for Rudkøbing. Kim Welcher (DF) havde gerne set disse grunde sendt ud uden nogen mindstepris i det hele taget, men fandt dog den anden idé brugbar. Bjarne Nielsen (V) slog på, at kommunen i Bagenkop havde været for grådig, fordi man tidligere havde solgt to til 15.000 kroner pr. styk, men nu ville have det dobbelte og gik glip af handlen.

Annonce

Omvendt ville Bo Nissen (K) og Nynne Printz (SF) ikke forære kommunens værdier væk, som de udtrykte det. I Kerteminde koster en byggegrund rask væk en million, og Erik Jørgensen (SF) remsede 14 grunde på Langeland op fra en ejendomsmæglers katolog med priser, som lå væsentligt højere end de kommunale.

Denne gennemgang blev til sidst for meget for Lisa Pihl Jensen (S), der gav udtryk for, at folkesocialistens pointer var forstået, hvorpå hun fik en reprimande i den meget milde ende fra borgmester Tonni Hansen (SF) om, at man ikke afbryder, når andre taler.

Arno Kruse (S) mente, at der i Danmark er faldet domme for, at man ikke må sælge grunde under markedsprisen, men Tonni Hansen fandt ikke, at man har noget markedsgrundlag i dette tilfælde.

I øvrigt ønskede Kim Welcher, at man fremover angiver, hvornår den enkelte grund første gang kom på salgslisten. Så vil længst hedengange kommunenavne som Tranekær og Sydlangeland dukke op.

---

Ikke alt handlede om byggegrunde. Der var også en gennemgang af den frisætning på ældreområdet, som Langeland Kommune får lov at foretage i fire år, dog minus otte punkter, hvor loven fortsat skal følges slavisk.

Lisa Pihl Jensen, formand for Sundhedsudvalget, understregede, at der er mange grupper, man skal have i tale, og at fleksibilitet bliver et nøgleord. Indtil videre savnede hun to grupper i det foreløbig dokument - de pårørende og Lokalt Demokratiudvalg, men var samtidig sikker på, at de nok skal blive inddraget.

Til samme arbejde er nedsat en følgegruppe med alle partier i; Lisa Pihl Jensen, Bo Nissen, Winni Kielstrup Hansen (SF), Ulrik Kølle Hansen (V) og Kim Welcher samt Tonni Hansen som borgmester. Suppleanter er Bjarne Nielsen og Erik Jørgensen, der begge har sæde i Sundhedsudvalget.

---

Bo Nissen kunne som formand for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget oplyse, at statstilskuddet til Strynøfærgen betyder, at man indtil videre kan fortsætte med takster på 40 kroner for voksne og en flad femmer for børn. Når man har set regnskabet for 2020, vurderes taksterne påny.

---

Tonni Hansen kunne under meddelelser fortælle den glædelige nyhed, at Langeland er sluppet med to nye registrerede covid-19-ramte den seneste uge, og at 600 modtagere af hjemmeplejeydelser står lige foran vaccination.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce