Annonce
Nordfyn

Kommunal støtte forsvandt: Forvirring om bofællesskab for seniorer i Morud

På den vestlige side af Idrætsvej ned mod Langesø Hallerne opførte tømrerfirmaet Gert Fogt A/S sidste år 20 rækkehuse til udlejning, og nu vil boligselskabet Civica gerne bygge et seniorbofællesskab med 24 boliger på en del af grunden på den anden side af vejen. Men i det nye budgetforlig har Nordfyns Kommune fjernet en hensigtserklæring om støtte. Foto: Betty Rasmussen
Boligselskabet Civica har købt grund til seniorbofællesskab i troen på, at Nordfyns Kommune har lovet at støtte med 3,5 millioner kroner. Vi har ikke sagt ja til et konkret projekt, siger borgmesteren.
Annonce

Morud: - Det må bero på en misforståelse.

Direktør i boligselskabet Civica Jens Pilholm blev temmelig overrasket, da han blev bekendt med det budgetforlig, som samtlige medlemmer af den nordfynske kommunalbestyrelse står bag.

I aftalen står der, at en hensigtserklæring om at støtte en ansøgning om et seniorbofællesskab i Morud med 3,5 millioner kroner til kommunal grundkapital i 2021 ikke gælder længere, fordi "projektet ikke er realiseret".

- Vi har købt grunden i Morud ud fra den forudsætning, at vi har en aftale med Nordfyns Kommune om støtte til projektet, siger Jens Pilholm, der derfor også mener, at der var tale om mere end en hensigtserklæring.

Annonce

Private aktører i spil

Men ifølge borgmester Morten Andersen (V) var hensigtserklæringen om støtte til grundkapital, der kom med i forliget om 2020-budgettet, udtryk for kommunens ønske om en mangfoldighed af boliger i Morud herunder også lejeboliger.

- Vi har ikke sagt ja til at støtte et konkret projekt, og senere har vi fået flere forespørgsler på navngivne grunde fra private, der er interesserede i at bygge lejeboliger i Morud i form af tæt-lav bebyggelse.

- Hvis jeg skal bruge tre-fire kommunale millioner, vil jeg hellere bruge dem på andre projekter, når der er private, der er interesserede i at bygge lejeboliger, siger borgmesteren.

I budgetaftalen fra 2020 står der dog ikke, at der er tale om en hensigtserklæring. Her er formuleringen: "Forligspartierne er enige om at støtte en ansøgning til et seniorbofællesskab i Morud med 3,4 mio. kr. til kommunal grundkapital, hvilket er indarbejdet i budgettet 2021."

Annonce

24 seniorboliger

Boligselskabet Civica har købt en grund på den østlige side af Idrætsvej ned mod Langesø Hallerne, og planen er at bygge et seniorbofællesskab med 24 boliger.

Og det er stadig planen, men projektet er blevet lidt forsinket, da det viste sig, at grunden er så blød, at husene skal bygges på piller.

Derfor er det oprindelige projekt med 24 fritliggende huse ændret til to tre-etagers bygninger, men stadig med 24 boliger.

- Det ville blive for dyrt at skulle pillefundere 24 huse, forklarer direktør Jens Pilholm.


Vi regner selvfølgelig med, at når vi har en aftale om, at vi kan købe grunden, så kan vi også regne med, at vi kan køre projektet igennem.

Jens Pilholm, direktør i Civica


- Vi har haft en løbende dialog med planfolkene i Nordfyns Kommune, og før sommeren blev vi enige om, at projektet kører, og der ligger en aftale om, hvordan vi kommer videre med arbejdet med lokalplan for området, siger han.

- Vi regner selvfølgelig med, at når vi har en aftale om, at vi kan købe grunden, så kan vi også regne med, at vi kan køre projektet igennem.

Når Civicas seniorbofællesskab i Morud forudsætter støtte fra Nordfyns Kommune, skyldes det, at kommunerne støtter alment byggeri med en procentdel - pt. 10 procent - i grundkapital.

Civica og Nordfyns Kommune mødes i slutningen af næste uge for at drøfte en mulig fremtid for seniorbofællesskabet i Morud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce