Annonce
Nyborg

Kommunal it-chef får advarsel efter opfordring til at bruge skjult kamera

It-chefen burde blandt andet have forstået, at han skulle have drøftet skjult videooptagelse af kommunens ansatte med direktionen og i kommunens særlige i-sikkerhedsstyregruppen. Det oplyser Nyborg Kommune i en pressemeddelelse onsdag om sagen, hvor en medarbejder i sikkerhedsfirmaet Prueba Cybersecurity besøgte 4Kløverskolen i Ørbæk med skjult kamera. Arkivfoto: Michael Bager.

Nyborg Kommunes it-chef har i dag fået en advarsel for at have aftalt videoovervågning med Prueba Cybersecurity.

Nyborg: Nyborg Kommunes it-chef, Henrik Dyrhøj, har i dag fået en skriftlig advarsel for at handlet i strid med kommunens værdier.

It-chefen har været ansat i Nyborg Kommune i 39 år.

Nyborg Kommunes oplyser i en pressemeddelelse, at der har været flere samtaler med it-chefen om sagen, hvor ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk blev videoovervåget, mens en sikkerhedskonsulent fra it-firmaet Prueba Cybersecurity forsøgte at lokke dem i en fælde.

It-chefen opfordrede i en mail til it-firmaet til at benytte skjult videoovervågning under den såkaldte inspektion på skolen.

Nyborg Kommunes direktion oplyser, at den principielt ikke udtaler sig om personsager.

Men på et møde med it-chefen i dag blev det aftalt at give offentligheden indsigt i de konsekvenser, den opsigtsvækkende sag har fået for it-chefen.

It-chefen burde ifølge direktionen således have forstået, at hans formuleringer og brug af smileys i mailkorrespondancen med it-firmaet er i klar modstrid med de værdier, som kommunen kendes for.

It-chefen burde også have forstået, at han skulle have drøftet videooptagelse af kommunens ansatte med direktionen og i kommunens særlige i-sikkerhedsstyregruppen.

Fyens Stiftstidende har dokumenteret, hvordan det fingerede angreb på 4Kløverskolen i Ørbæk og sikkerhedskonsulentens brug af et falsk id-kort og skjult videoovervågning var nøje planlagt og aftalt med kommunens it-chef.

Redaktionen har valgt at skrive navnet på it-chefen i Nyborg Kommune, da der er tale om en medarbejder i en betroet stilling med mange års ansættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce