Annonce
Nyborg

Kommunal it-chef får advarsel efter opfordring til at bruge skjult kamera

It-chefen burde blandt andet have forstået, at han skulle have drøftet skjult videooptagelse af kommunens ansatte med direktionen og i kommunens særlige i-sikkerhedsstyregruppen. Det oplyser Nyborg Kommune i en pressemeddelelse onsdag om sagen, hvor en medarbejder i sikkerhedsfirmaet Prueba Cybersecurity besøgte 4Kløverskolen i Ørbæk med skjult kamera. Arkivfoto: Michael Bager.

Nyborg Kommunes it-chef har i dag fået en advarsel for at have aftalt videoovervågning med Prueba Cybersecurity.

Nyborg: Nyborg Kommunes it-chef, Henrik Dyrhøj, har i dag fået en skriftlig advarsel for at handlet i strid med kommunens værdier.

It-chefen har været ansat i Nyborg Kommune i 39 år.

Nyborg Kommunes oplyser i en pressemeddelelse, at der har været flere samtaler med it-chefen om sagen, hvor ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk blev videoovervåget, mens en sikkerhedskonsulent fra it-firmaet Prueba Cybersecurity forsøgte at lokke dem i en fælde.

It-chefen opfordrede i en mail til it-firmaet til at benytte skjult videoovervågning under den såkaldte inspektion på skolen.

Nyborg Kommunes direktion oplyser, at den principielt ikke udtaler sig om personsager.

Men på et møde med it-chefen i dag blev det aftalt at give offentligheden indsigt i de konsekvenser, den opsigtsvækkende sag har fået for it-chefen.

It-chefen burde ifølge direktionen således have forstået, at hans formuleringer og brug af smileys i mailkorrespondancen med it-firmaet er i klar modstrid med de værdier, som kommunen kendes for.

It-chefen burde også have forstået, at han skulle have drøftet videooptagelse af kommunens ansatte med direktionen og i kommunens særlige i-sikkerhedsstyregruppen.

Fyens Stiftstidende har dokumenteret, hvordan det fingerede angreb på 4Kløverskolen i Ørbæk og sikkerhedskonsulentens brug af et falsk id-kort og skjult videoovervågning var nøje planlagt og aftalt med kommunens it-chef.

Redaktionen har valgt at skrive navnet på it-chefen i Nyborg Kommune, da der er tale om en medarbejder i en betroet stilling med mange års ansættelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce