Annonce
Nyborg

Kommunal it-chef får advarsel efter opfordring til at bruge skjult kamera

It-chefen burde blandt andet have forstået, at han skulle have drøftet skjult videooptagelse af kommunens ansatte med direktionen og i kommunens særlige i-sikkerhedsstyregruppen. Det oplyser Nyborg Kommune i en pressemeddelelse onsdag om sagen, hvor en medarbejder i sikkerhedsfirmaet Prueba Cybersecurity besøgte 4Kløverskolen i Ørbæk med skjult kamera. Arkivfoto: Michael Bager.

Nyborg Kommunes it-chef har i dag fået en advarsel for at have aftalt videoovervågning med Prueba Cybersecurity.

Nyborg: Nyborg Kommunes it-chef, Henrik Dyrhøj, har i dag fået en skriftlig advarsel for at handlet i strid med kommunens værdier.

It-chefen har været ansat i Nyborg Kommune i 39 år.

Nyborg Kommunes oplyser i en pressemeddelelse, at der har været flere samtaler med it-chefen om sagen, hvor ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk blev videoovervåget, mens en sikkerhedskonsulent fra it-firmaet Prueba Cybersecurity forsøgte at lokke dem i en fælde.

It-chefen opfordrede i en mail til it-firmaet til at benytte skjult videoovervågning under den såkaldte inspektion på skolen.

Nyborg Kommunes direktion oplyser, at den principielt ikke udtaler sig om personsager.

Men på et møde med it-chefen i dag blev det aftalt at give offentligheden indsigt i de konsekvenser, den opsigtsvækkende sag har fået for it-chefen.

It-chefen burde ifølge direktionen således have forstået, at hans formuleringer og brug af smileys i mailkorrespondancen med it-firmaet er i klar modstrid med de værdier, som kommunen kendes for.

It-chefen burde også have forstået, at han skulle have drøftet videooptagelse af kommunens ansatte med direktionen og i kommunens særlige i-sikkerhedsstyregruppen.

Fyens Stiftstidende har dokumenteret, hvordan det fingerede angreb på 4Kløverskolen i Ørbæk og sikkerhedskonsulentens brug af et falsk id-kort og skjult videoovervågning var nøje planlagt og aftalt med kommunens it-chef.

Redaktionen har valgt at skrive navnet på it-chefen i Nyborg Kommune, da der er tale om en medarbejder i en betroet stilling med mange års ansættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce