Annonce
Kerteminde

Kommunal håndsrækning til Kirsebærfestivalen: Værsgo - 10 nye telte

Boderne ved Kirsebærfestivalen skal have hvert et telt at stå i - til beskyttelse mod regn, sol og vind. En del af festivalens telt-beholdning var slidt op, men nu for de 10 nye af kommunen. Arkivfoto: Helle Nordström

Kerteminde: Kirsebærfestivalen fik for nylig en hjælpende hånd fra Kerteminde Kommune. Den kom i form af et tilskud på 50.000 kroner til indkøb af 10 telte.

Festivalens mange frivillige kæmper hele tiden med at få festivalen til at hænge økonomisk sammen, og derfor kniber det med at spare op til at kunne købe det, der er brug for.

Ansøgningen endte i arbejdsmarkeds-, erhvervs- og vækstudvalget, og her var der flere forskellige puljer at tage pengene fra.

- Vi er utroligt glade for at få penge til 10 nye telte, for det vil styrke vores økonomi, fortæller festivalens nye formand, Torben Saugmann Christensen.

- Der er jo hele tiden telte, der går i stykker, så de senere år har vi haft så få, at vi har været nødt til at leje ekstra ind. Den udgift sparer vi nu. Og så har vi vedtaget, at vi skal finde penge til at renovere seks telte hvert år, så vi løbende vedligeholder.

Eneste betingelse, der var fra politikerne, var, at Kirsebærfestivalen skal være parat til at udlåne teltene til kommunens øvrige foreninger og til kommunen, når de har brug for dem til arrangementer./ström

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce