Annonce
Middelfart

Kommunal direktør: - Ikke noget galt i at begynde salget allerede nu

Kommunaldirektør Steen Vinderslev ser umiddelbart ingen planmæssige forhindringer for Michael Nissens projekt på Kulgrunden. Arkivfoto

Steen Vinderslev kan ikke huske, hvornår det sidst er sket i Middelfart, men han kender mange eksempler fra andre byer på, at salget er begyndt før, lokalplanen er godkendt.

Middelfart: Kommunaldirektør Steen Vinderslev ser ikke noget forkert i, at Michael Nissen tager hul på salget af sine ønskede boliger på Kulgrunden, før lokalplanen er godkendt.

- Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst er sket i Middelfart, men jeg har da mange eksempler på, at det er foregået i andre større, danske byer. Så det er der ikke noget galt i, så længe køber gøres opmærksom på det forbehold i kontrakten, siger Steen Vinderslev.

Han fortæller, at kommunen er i en god og konstruktiv dialog med Michael Nissen og hans arkitekter.

- Omkring selve planarbejdet ser jeg ingen afgørende forhindringer. Der er selvfølgelig mange detaljer, som skal på plads, for eksempel hvor høj promenaden skal ligge i forhold til de stigende vandstande herhjemme. Men det er delelementer, som vi nok skal blive enige om, vurderer Steen Vinderslev og nævner eventuelle indsigelser i høringsfasen som det sidste nåleøje, byggeriet skal igennem.

- Udfaldet af den demokratiske proces har jeg jo ikke indflydelse på. Men jeg har kun hørt positivt om byggeriet blandt de mennesker, jeg har talt med. Det vil også være en flot afslutning på en i forvejen pæn havnefront. Byggeriet vil desuden bidrage yderligere til Middelfarts varierede boligudbud, hvilket er afgørende for fortsat at sikre kommunens udvikling, siger Steen Vinderslev.

Som køreplanen for lokalplanarbejdet ser ud lige nu, skulle den kunne ligge til afgørelse på byrådsmødet den 7. oktober 2019.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce