Annonce
Nordfyn

Uenigheder kan forsinke projekt: Farligt kryds trafiksikres senere i år

Søndag aften var flere ambulancer og politibiler til stede ved en trafikulykke ved krydset mellem Odensevej og Assensvej. Ulykken kostede tre mennesker livet. Foto: Thomas Gregersen
Sikringen af krydset mellem Odensevej og Assensvej, hvor der søndag aften skete en ulykke, skal ifølge planen i gang i år, men uenigheder med lodsejer kan forsinke projektet.
Annonce

Bogense: Krydset ved Odensevej og Assensvej har gennem flere år været plaget af uheld, og søndag endte det med at koste tre mennesker livet. Naboerne kalder på handling, og i 2019 blev der sat penge af til at trafiksikre krydset. Det arbejde forventes at gå i gang i år.


Det er dybt tragisk uanset omstændighederne, men det er meget farligt at begynde at drage konklusioner, før vi har rapporten fra politiet.

Henrik Boesen, chef for Teknik, erhverv og kultur


Ifølge Henrik Boesen, der er chef for Teknik, erhverv og kultur i Nordfyns Kommune, er det blot et spørgsmål om tid, før trafiksikringen begynder.

- Det er på kommunalbestyrelsesmøde tirsdag, da der har været uenighed med en lodsejer. Derfor skal der startes en ekspropriationssag, siger han.

Så hvornår bliver krydset trafiksikret?

- Vi er klar til at gå i gang med udbud og det forskellige, så snart vi får eksproprieret jorden derude. Vi regner med, det bliver færdigt i år, hvis alt går vel.

I dagsordenen for tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde fremgår det, at eksproprieringen af jorden kan forsinke projektet 12 uger, og at opstart kan forventes i uge 42.

Flere af naboerne spørger, hvor mange dødsfald der skal til, før der bliver gjort noget ved krydset derude. Hvad har du at sige til det?

- Det er dybt tragisk uanset omstændighederne, men det er meget farligt at begynde at drage konklusioner, før vi har rapporten fra politiet.

Annonce

Lyskryds frem for rundkørsel

Henrik Boesen fortæller, at man påtænker at etablere et lyskryds lignende det, der allerede er syd for Otterup ved krydset mellem Slettenvej og Mosegyden.

En rundkørsel er vel mere effektiv til at stoppe en bil, der kører for hurtigt, så hvorfor etablerer man ikke sådan en i stedet for et lyskryds?

- Lyskryds er en effektiv trafiksikring, og før politiets konklusion kan vi ikke sige, om det ville have haft en effekt med det ene eller andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce