Annonce
Nordfyn

Kommunal chef om mulige testkrav: - Vi venter på at høre fra Christiansborg

Som lærer skal man testes to gange om ugen. Foto: Morten Stricker
Indtil videre har Nordfyns Kommune efterlevet de stigende testkrav og står også klar til at løse opgaven, når og hvis flere elever snart får lov at vende tilbage til skolerne.

Nordfyn: Om det er ventetid før en sand storm af test sættes i værk, må tiden vise.

Men det er i hvert fald ventetid før, at regeringen i næste uge, sandsynligvis mandag, melder ud, hvor stramme - eller mindre stramme - coronarestriktionerne skal være fra marts. En af dem, som venter i spænding, er Flemming Lassen, chefkonsulent i Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune.

Han står i spidsen for det testteam, der kører rundt og tester alle lærere, der underviser elever fysisk i de nordfynske folkeskoler. For øjeblikket er det som bekendt kun eleverne i 0.-4., der må indfinde sig på skolerne.

Annonce

Flere test

Ændres det til, at flere klassetrin, eventuelt alle, må vende tilbage, skal der skrues gevaldigt op for testkapaciteten, idet væsentligt flere lærere så også skal testes to gange om ugen.

- Vi venter på at høre fra Christiansborg, konstaterer Flemming Lassen.

Så længe at der er så mange ubekendte faktorer i spil, er det umuligt at fastslå med sikkerhed hvilket niveau, den nordfynske testkapacitet skal bevæge sig op på. Eksempelvis vil opgaven vokse markant, hvis kommunen også skal stå for løbende test af skoleelever.


Det er klart, at det kommer til at kræve væsentligt flere resurser, hvis vi skal teste meget mere, end vi gør i dag. Men vi bliver nødt til at kende rammen for, hvad vi skal foretage os, før vi ved, hvordan vi skal gribe opgaven an.

Flemming Lassen, chefkonsulent i Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune


- Det er klart, at det kommer til at kræve væsentligt flere resurser, hvis vi skal teste meget mere, end vi gør i dag. Men vi bliver nødt til at kende rammen for, hvad vi skal foretage os, før vi ved, hvordan vi skal gribe opgaven an, siger han.

Annonce

Teamet udvides

Det er allerede besluttet, at det nuværende testteam udvides fra fire til seks. Testteamet begyndte at teste på skoler for godt en uge siden. Personerne i teamet er rekrutteret til opgaven, blandt andet gennem Jobcentret. At foretage en hurtigtest er ikke mere kompliceret, end at det kan læres i løbet af et par timer.

I denne uge, som er vinterferie, har testteamet været rundt til pædagoger, der arbejder i SFOer. Teamet begyndte sidste år at teste på plejecentre og har på den måde allerede opbygget en vis rutine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Superman, Døgnbrænderen og andre lokale kendisser vil ind i politik - kan de holde gejsten?

Annonce