Annonce
Indland

Kommentatorer: Vigtigt at Venstre får styr på pengesager

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kommentatorer er enige med Venstres partisekretær i, at der skal styr på partistøttesager i partiet.

Det er ikke første gang, at sager om økonomien i egne rækker rammer Venstre før et valg. Derfor er det vigtigt, at partiet får lukket ned for sagerne om partistøtte til folketingsmedlemmerne Britt Bager og Marcus Knuth.

Det siger to kommentatorer efter Venstres partisekretær, Claus Richter, i et brev til partiets forretningsudvalg har skrevet, at sagerne om anonymiseret partistøtte "bygger oven på opfattelse af, at Venstre omgås reglerne" samt at det er vigtigt for partiet at nyde befolkningens tillid.

- Venstre skal selvfølgeligt tage dette her alvorligt, siger politisk kommentator på Børsen Helle Ib og fortsætter:

- Efter sager fra erhvervslivet som Danske Bank og Kurt Beier Transport tror jeg, at ordentlighed og moral er ved at fylde mere i den offentlige debat.

- Her er politikerne selv meget optaget af at sige, at det ikke er nok, at man lige præcis holder sig inden for lovens rammer. Så er det vigtigt, at man selv har maksimal orden i penalhuset.

Samtidigt har sager om økonomisk adfærd tidligere kostet dyrt for Venstre - ikke mindst til valg. I perioden 2013 til 2015 var der flere sager om statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) rejser med organisationen GGGI, tøjindkøb og en rejse til Mallorca.

De sager spøger i baggrunden, vurderer politisk kommentator Jarl Cordua, der selv har en fortid i Venstre.

- Ved Folketingsvalget i 2015 går Venstre tilbage med syv procent. Det har selvfølgeligt også noget med de sager at gøre.

- Man skal huske på, at Claus Richter har været med i hele den periode. Så han ved godt, at økonomiske sager, valg og Venstre ikke er en god cocktail.

På trods af, at Enhedslisten har politianmeldt Britt Bager (V) og Marcus Knuth (V), mener Jarl Cordua dog, at sagerne er ved at ebbe ud. Samtidigt viser en meningsmåling fra Gallup, at Venstre ligger over valgresultatet fra 2015.

- Den slags målinger har der ikke været mange af for Venstre. Så jeg ser brevet som en besked om, at der ikke er råd til de her sager nu, afslutter Jarl Cordua.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce