Annonce
Indland

Kommentatorer: Vigtigt at Venstre får styr på pengesager

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kommentatorer er enige med Venstres partisekretær i, at der skal styr på partistøttesager i partiet.

Det er ikke første gang, at sager om økonomien i egne rækker rammer Venstre før et valg. Derfor er det vigtigt, at partiet får lukket ned for sagerne om partistøtte til folketingsmedlemmerne Britt Bager og Marcus Knuth.

Det siger to kommentatorer efter Venstres partisekretær, Claus Richter, i et brev til partiets forretningsudvalg har skrevet, at sagerne om anonymiseret partistøtte "bygger oven på opfattelse af, at Venstre omgås reglerne" samt at det er vigtigt for partiet at nyde befolkningens tillid.

- Venstre skal selvfølgeligt tage dette her alvorligt, siger politisk kommentator på Børsen Helle Ib og fortsætter:

- Efter sager fra erhvervslivet som Danske Bank og Kurt Beier Transport tror jeg, at ordentlighed og moral er ved at fylde mere i den offentlige debat.

- Her er politikerne selv meget optaget af at sige, at det ikke er nok, at man lige præcis holder sig inden for lovens rammer. Så er det vigtigt, at man selv har maksimal orden i penalhuset.

Samtidigt har sager om økonomisk adfærd tidligere kostet dyrt for Venstre - ikke mindst til valg. I perioden 2013 til 2015 var der flere sager om statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) rejser med organisationen GGGI, tøjindkøb og en rejse til Mallorca.

De sager spøger i baggrunden, vurderer politisk kommentator Jarl Cordua, der selv har en fortid i Venstre.

- Ved Folketingsvalget i 2015 går Venstre tilbage med syv procent. Det har selvfølgeligt også noget med de sager at gøre.

- Man skal huske på, at Claus Richter har været med i hele den periode. Så han ved godt, at økonomiske sager, valg og Venstre ikke er en god cocktail.

På trods af, at Enhedslisten har politianmeldt Britt Bager (V) og Marcus Knuth (V), mener Jarl Cordua dog, at sagerne er ved at ebbe ud. Samtidigt viser en meningsmåling fra Gallup, at Venstre ligger over valgresultatet fra 2015.

- Den slags målinger har der ikke været mange af for Venstre. Så jeg ser brevet som en besked om, at der ikke er råd til de her sager nu, afslutter Jarl Cordua.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce