Annonce
Indland

Kommentator: TV-duel tester Løkkes tanker om SV-regering

Første tv-duel i valgkampen mellem Løkke og Frederiksen er af stor betydning, mener Noa Redington.

Kan statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsentere sine tanker om en SV-regering på en troværdig måde?

Det bliver et af de afgørende spørgsmål, når han søndag klokken 20.00 på TV2 mødes i den første direkte valgduel med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Sådan lyder det fra Noa Redington, politisk kommentator og forhenværende særlig rådgiver for tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Lars Løkke har med meldingen fået sat en masse ting i gang, som ikke var meningen: Det har givet intern splid i det borgerlige Danmark og et Venstre, som står uklart. På den måde er der meget på spil for ham, siger Redington.

- Det er hans første mulighed for at forklare over for danskerne i en presset situation, hvad det egentlig er, han mener med sin idé.

Også for Mette Frederiksen bliver der tale om en afgørende aften, hvor de to er sat til at debattere i knap halvanden time.

De første dage af valgkampen var hun ude med et maveonde og missede de første partilederrunder. Det bliver derfor hendes kun anden direkte tv-duel med Løkke.

Første gang var i marts i en debat hos DR. Men det var kun en generalprøve for de to, påpeger Redington.

- Nu er valgkampen i gang, og der kommer til at være en helt anden hidsighed i det. Det er første gang i valgkampen, at Mette Frederiksen bliver sat under pres, siger han.

- Hvordan vil hun håndtere hans idé om en SV-regering? Mette Frederiksen har været meget klar i sin afvisning hidtil.

Statsministeren overraskede mange i dansk politik torsdag, da han luftede sine tanker om en mulig SV-regering i samtalebogen "Befrielsens Øjeblik".

Løkke har dog en pointe i, at S og V har meget tilfælles, mener Noa Redington.

- Men problemet for ham er, at troværdigheden i hans budskab er meget lille. Han har jo haft fire år til at sige det. Derfor ser flere det mere som en taktisk melding end noget substantielt, siger han.

- Spørgsmålet er, om han kan præsentere et argument, der tvinger Frederiksen til at tage det mere seriøst, end hun hidtil har gjort.

Ikke blot de politiske argumenter bliver dog spændende at følge med i søndag aften, mener kommentatoren.

Han ser frem til at finde ud af, hvordan seertallene måler sig med første valgduel fra 2015 på TV2, hvor 719.000 danskere så med.

- Stempler danskerne rigtigt ind i valgkampen her, spørger Noa Redington.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce