Annonce
Indland

Kommentator: Straffen kan blive hård for Alternativet

Hvis vælgerne begynder at tvivle på, om Alternativet er et seriøst arbejdende parti, kan partiet blive straffet hårdt, mener politisk kommentator Thomas Larsen.

Hvis vælgerne tvivler på Alternativet, kan partiet blive straffet hårdt efter nye sager, mener kommentator.

Sager om seksuelle krænkelser og interne mails, der opfordrer til at sende intime billeder, er dybt pinagtige for Alternativet.

Det mener Thomas Larsen, politisk kommentator hos Berlingske.

- Den store fare for Uffe Elbæk og Alternativet er, hvis vælgerne begynder at blive i tvivl om, hvorvidt det er en cirkusforestilling, de er vidne til, eller et seriøst arbejdende parti.

- Hvis folk ikke synes, at partiet lever op til deres forventninger, så kan straffen blive hård, siger Thomas Larsen.

Ifølge ham er Alternativet dog indtil videre sluppet let.

Var lignende historier kommet ud om de mere etablerede og ældre partier som Venstre og Socialdemokratiet, havde reaktionen været meget mere voldsom, vurderer Thomas Larsen.

- De gamle partier bliver målt på nogle andre parametre, fordi de typisk er regeringsbærende og har større ansvar over for befolkningen.

- Så Alternativet har nogle mere frie rammer, og der er længere ud til grænsen.

- Jeg er dog ret overbevist om, at der er flere vælgere, som mener, at partiet har passeret grænsen for, hvad der er anstændigt, med det der nu er kommet frem, siger han.

I weekenden afdækkede Jyllands-Posten en mail, hvori den afgående pressechef i Alternativet opfordrer politikere og ansatte til at sende billeder af deres "pik i slap tilstand".

Billederne skulle bruges til en gave til baren Centralhjørnet i København, men forslaget blev droppet, inden det blev ført ud i livet.

Ifølge mailen var Uffe Elbæk oprindeligt med på idéen.

På trods af, at sagerne kommer så tæt på afviklingen af kommunal- og regionsrådsvalget tirsdag, så spår Thomas Larsen, at det ikke vil have den store effekt på Alternativets valgresultat.

- Det er klart, at sagerne dukker op på et uheldigt tidspunkt, og det vil måske få nogle vælgere til at tænke sig ekstra om.

- Men jeg tror, at det havde været langt værre for Alternativet, hvis disse sager havde kørt over flere uger, og historierne var kommet før, siger Thomas Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce