Annonce
Indland

Kommentator: Regering får et svært efterår

Politisk kommentator Hans Engell mener, at regeringen med 34 mandater står alene mod otte partier, når de til efteråret forhandler store økonomiske reformer. Derfor kan det ende med valg, siger han.

Partierne er så splittede, at det kan ende med et valg i utide, mener politisk kommentator Hans Engell.

Annonce

Det blev tydeligt under Folketingets afslutningsdebat, at der er så stor splittelse mellem de borgerlige partier og rød blok, at det kan blive umuligt for Venstres mindretalsregering at samle politisk flertal bag en stor reformpakke til efteråret.

Derfor kan det ende med et folketingsvalg i utide.

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

- Det er ét parti mod otte. Det er ikke fire mod fire. Det er en regering med 34 mandater og otte oppositionspartier, siger Hans Engell.

Det er særlig på skatteområdet, at afslutningsdebatten har vist, at det bliver meget svært at samle enderne, mener den politiske kommentator.

- Debatten om skatten har vist, at der er meget stor afstand mellem partierne. Og hvordan kan regeringen få det til at gå op? Lige i øjeblikket ser det ud til, at der er flere problemer end løsninger, siger Hans Engell.

Han peger på, at Liberal Alliance i afslutningsdebatten gentog sit krav om at lette topskatten, når regeringen til efteråret forhandler en stor økonomisk pakke.

Derimod gentog Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i debatten, at han ikke vil sænke topskatten. Hvis der er penge til både velfærd og skattelettelser, så skal de bruges til at lette bundskatten for de lavest lønnede, fastslog Kristian Thulesen Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce