Annonce
Danmark

Kommentator om sammenbrud: Boligminister forsøger at udstille R

Der pågår et magtspil mellem regeringen og De Radikale, der forsøger at samle flertal uden om regeringen.

Regeringens forhandlinger om et indgreb overfor kapitalfondes indtog på lejemarkedet er onsdag brudt sammen. Men De Radikale forsøger at samle et flertal med blå blok uden om regeringen.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har opgivet at finde flertal i et forsøg på at udstille De Radikale, mener politisk kommentator Erik Holstein fra Altinget.

- Der foregår et taktisk spil, hvor han forsøger at udstille dem, og de forsøger at lægge pres på ham ved at indgå i forhandlinger udenom regeringen.

- Det ser dumt ud for regeringen, at der fortsætter forhandlinger udenom regeringen. Men omvendt, når sagen kommer længere hen, står Socialdemokratiet rimelig stærkt ved at kunne sige, at de gjorde alt, hvad de kunne, siger han.

Indgrebet skulle sætte en stopper for eksempelvis kapitalfonden Blackstone og lignende aktørers mulighed for at opkøbe lejeboliger, sætte dem i stand og hæve huslejen markant.

Det store stridspunkt i forhandlingerne har været den foreslåede karensperiode for huslejestigninger.

Den ville betyde, at huslejer ikke måtte stige på grund af renovering i syv år efter, at en ejendom er solgt. Den vil De Radikale have længere ned.

- Der er ikke enighed om karensperioden. Og ud over uenigheden om substansen, er der en meget dårlig kemi mellem De Radikales forhandler og især DF's forhandler på den ene side og boligministeren på den anden, siger Erik Holstein.

På længere sigt vidner det om dårlig kemi mellem regeringen og støttepartiet De Radikale, der vil tage sig dyrt betalt de næste fire år, mener Holstein.

- Det vidner i høj grad om, at De Radikale føler, at de ikke skylder regeringen noget. De har et dårligt forhold til regeringen. For De Radikale er det en selvstændig pointe at vise, at det kan være svært for en socialdemokratisk mindretalsregering, siger han.

De Radikale blev ikke inviteret med i regering i sommer, da Mette Frederiksen (S) blev statsminister efter valget. Det var de derimod sidst, da Socialdemokratiet sad ved magten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce