Annonce
Middelfart

Kommentar: Vi rykker igen - vil du have os på besøg?

Sofie Ejlskov Hugger er souschef og en del af den daglige ledelse på Fyens Stiftstidende og Melfar Posten i Middelfart. Foto: Søren Gylling

Det handler for meget om Middelfart! Den kritik er vi ofte blevet mødt med på redaktionen i Havnegade. Og spørger man politikerne på rådhuset, vil jeg vædde med, at der gælder det samme for dem.

Det er formentlig også sandt, at Middelfart fylder mest i spalterne såvel som på de politiske dagsordener. Men det skyldes først og fremmest, at byen som kommunens største huser flest borgere og er centrum for mange aktører og begivenheder. Og når vi dækker en hel kommune, er vi nødt til at sikre, at historierne - hvad end de handler om Middelfart eller et andet lokalområde - er relevante for en bred skare af læsere.

Alligevel er kritikken begyndt at komme sjældnere og sjældnere. Og oftere og oftere får vi at vide, at vi er gode til at dække bredt. Det hænger uden tvivl sammen med, at vi er begyndt lave journalistik på en anden måde.

Annonce

Forandringen tog fart, da vi for to år siden satte gang i et stort udviklingsprojekt, der handlede om at finde ud af, hvordan vi kan lave mere løsningsorienteret journalistik, som i højere grad involverer de borgere, den vedrører. Og som bygger på, at vi gerne vil være en aktiv medspiller - også i de mindre lokalområder, hvor der ofte er fyldt med ildsjæle og opsmøgede ærmer, som fortjener stor anerkendelse både politisk og journalistisk.

Noget af det, der uden tvivl har gjort en forskel, er, at vi tager på tur hvert halve år. Vi var af sted i en uge i juni, og nu rykker vi endnu en gang i to uger fra den 31. august til den 11. september. Vi tager computere og blokke under armen og sætter os ned og laver avisen fra en række af de steder, I læsere har jeres hverdag. Brugsen, genbrugspladsen, forretningen, kroen, højskolen og virksomheden.

Her kan vi ikke komme helt uden om Middelfart. Midt i vores tur afvikles det årlige klimafolkemøde i en coronavenlig udgave. Det er vigtigt at dække, fordi det langt fra alene drejer sig om Middelfart, men om at finde løsninger på de massive, globale klimaudfordringer, vi står overfor.


Noget af det, der uden tvivl har gjort en forskel, er, at vi tager på tur hvert halve år. Vi var afsted i en uge i juni, og nu rykker vi endnu engang i to uger fra den 31. august til den 11. september.


Tirsdag er vi også i Middelfart, men det er for at sætte spot på den nye affaldsordning, der er ved at blive rullet ud, og som er relevant for hele kommunen. Roder I ligesom os rundt i, hvordan det nu lige er, man skal sortere, og hvad der egentlig bliver af skraldet i sidste ende, så kom til vores læsermøde om ordningen på Fynsvej klokken 17.

Derudover kan man finde os i Harndrup, Strib, Gelsted, Nørre Aaby og Båring. Og hver dag vil vi have antennerne ekstra ude. For målet er, at vi når at mødes med så mange af vores læsere som muligt og får gode historier med hjem. Rekorden er 450 kontakter - og den satser jeg på, at vi slår i denne omgang.

Allerede nu vil jeg dog bede om et indspark. Vi mangler nemlig et sted at sidde mandag den 7. september. Og faktisk vil vi allerhelst høre, om der er nogle af jer, der har lyst til at have os. I så fald kan I ringe på 65 45 56 99 eller sende en mail til soehu@fyens.dk.

Vi kommer med nysgerrighed, velvilje, kritiske og konstruktive briller og naturligvis kaffe.

HER KAN DU FINDE OS:
Mandag 31. august 10-17: Humlemagasinet, Harndrup

Tirsdag 1. september 14-20: Middelfart Genbrugsstation. Kom til læsermøde om den nye affaldsordning 17-18.30

Onsdag 2. september 10-17: Superbrugsen, Strib

Torsdag 3. september 10-17: Klimafolkemødet

Fredag 4. september 10-17: Klimafolkemødet

Mandag 7. september 10-17: Vores kalender er åben - send os gerne en invitation

Tirsdag 8. september 14-20: LIP, Nørre Aaby. Vi holder Café Stiften på stedet 17-18.30

Onsdag 9. september 14-20: Brinck Bentzon Studio, Middelfart. Kom til fyraftensmøde om butikslivet hos Brobygning Middelfart 17.30-19

Torsdag 10. september 10-17: Gelsted Kro

Fredag 11. september 10-16: Båring Højskole. Kom og få en rundvisning i løbet af dagen

Annonce
Odense For abonnenter

Mette kan først komme i bad efter efterårsferien og træning foregår i sengen: - Det gør ondt at se vores datter sådan

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Middelfart

Klarer Bimse skærene? Se billederne fra besøgshundenes optagelsesprøve her

Kerteminde For abonnenter

Claus har fået besked på at fjerne brosten: Er parat til at gå i retten, hvis han ikke får forlig med kommunen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Erhverv

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Kerteminde

Mystisk skib set ud for Kerteminde: - Hvad filan laver de derude?

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Sydfyn For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Annonce