Annonce
Fodbold

Kommentar: Sporten bliver et symbol på oplukningen

OB's Jens Jakob Thomasen mod FC Midtjyllands Jakob Poulsen i Superligakampen FC Midtjylland mod OB på MCH-Arena i Herning - i april sidste år. Snart skal publikum forhåbentlig igen se Thomasen demonstrere den eminente teknik og overblikket - som her mod Poulsen, som nu er stoppet i FCM. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Om nogle måneder er det forhåbentlig glemt, hvilke Superliga-klubber, der i de fjerne uger sidst i marts valgte at lade spillere træne i de og de små grupper på anlægget - hvad enten det var kommunalt eller klub-ejet. Uanset det er en principielt spændende og vigtig sag.

For til den tid er der vel endelig mulighed for at tænke fremad og beskæftige sig i højere grad med de mange positive aspekter af livet, også uden for hjemmet.

Lige nu er det naturligvis underligt og lidt banalt at skulle beskæftige sig med de perspektiver, som eksempelvis klubberne i fodboldens Superliga - herunder OB - har til den tid.

For der vil i den altid omtalte mellemtid være sket så meget af stort og småt i både sportens og samfundets verden, at det næppe har voldsom betydning, hvem der sidst i marts fik mulighed for at tippe 75 gange med bolden, eller træne de såkaldte "holdtaktiske og relationelle forudsætninger for succesfuldt afslutningsspil fra mellemrum", som denne simple signatur for nylig så det omtalt i en toptræners speciale.

Selv om det såmænd ofte er den slags finesser og indøvede spilmønstre, som afgør kampe.

Men der vil blot om nogle måneder være så mange andre uforudsigelige momenter, som vil spille ind, når de forskellige hold i diverse sportsgrene - forhåbentlig - genoptager deres normale hverdag med kampe.

Hvem har bevaret den fysiske form bedst? Hvilke spillere kan bedst gå op i gear med få dages varsel?

Men ikke mindst: Hvilke klubber og sponsorer har overlevet økonomisk på et fornuftigt niveau?

Og hvad beslutter unionerne, når slutfasen i turneringerne skal fastlægges? Udløses der overhovedet nogen op- og nedrykning?

Og ingen kan jo til den tid for alvor bebrejde en klub noget, hvis man har tabt form eller styrke. Den rummel starter reelt først forfra - i næste sæson.

Men til syvende og som bekendt allersidst er det en biting i forhold til samfundets øvrige aktuelle udfordringer.

Når bolden og sporten igen ruller uhindret, vil det være et smukt tegn på, at landet igen kan lukkes - op.

Der vil blot om nogle måneder være så mange andre uforudsigelige momenter, som vil spille ind

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce