Annonce
Middelfart

Kommentar: Sådan kan du følge Byens Bedste på lørdag

Kære læser

Så er det lige før. Byens Bedste Middelfart 2019 er ikke længere bare i opløbssvinget. Kampagnen, der hylder det lokale handels- og kulturliv er nået til målstregen. Lørdag aften fra klokken 17.30 går dørene op for de meget tæt på 300 gæster, der har billet til den første udgave af kampagnen.

Vi er spændte, vi er nervøse - men først og fremmest glæder vi os. For vi håber, at den karma af fællesskab og anerkendelse, der har fulgt Byens Bedste fra første færd, følger med ind i salen og gør aftenen til noget særligt for vores lokalområde.

Og selv om du ikke har nået at købe billet, så vil du sagtens kunne følge med i, hvem der løber med de i alt 12 statuetter, som keramiker Anitta Due har skabt.

For vi live-opdaterer på fyens.dk i løbet af aftenen, og her drysser vi klapsalver, takketaler og glade budskaber ud, samtidig med at de sker. På Melfarposten.dk vil du aftenen igennem - og ikke mindst dagen efter - kunne se fotos og video fra festen, og så skulle det undre mig meget, hvis ikke vinderne sørger for at trutte i trompeten på deres egne sociale medier.

I Fyens Stiftstidende søndag - og naturligvis i Melfarposten på tirsdag - vil du få det samlede overblik over begivenheden.

Vel mødt til Byens Bedste Middelfart 2019 - om du så er til stede i salen eller følger med hjemmefra.

God læselyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce