Annonce
Sport

KOMMENTAR: OL i Tokyo bliver udskudt

KOMMENTAR: Canada vil melde fra, det amerikanske atletikforbund vender tommelen nedad, Australien har erkendt, at OL bliver udskudt og Japans premierminister, Shinzo Abe, har nødtvungent måtte erkende, at det kommende OL bliver afholdt i Tokyo, men næppe mellem datoerne 24. juli til 9. august.

Nu har IOC og arrangørerne så givet sig selv fire uger til at finde en ny plan for Tokyo, der naturligvis ikke skal fratages værtskabet men bare vente til senere eller 2021, selv om det utvivlsomt også giver enorme logistiske og økonomiske udfordringer.

Til gengæld har Tokyo så mulighed for at finde et lidt køligere tidspunkt for atleterne. Der har været kritik af terminen og udholdenheds-idrætsgrene er søgt flyttet ud til havet på grund af varmen.

Det er nu atleterne skal lægge planer og kvalificere sig til legene og det kan de jo ikke på grund af restriktioner. Atletikfolk må dårligt træne på cindersbaner, selv om de kun er tre eller fire og så er det hele jo dødsdømt.

Så endnu en stor tv-begivenhed efter EM i fodbold forsvinder fra alles ønskeliste, selv om legene i Tokyo ligger skævt på grund af tidsforskellen og de store finale-aftener ville blive sendt direkte fra ni til kl. 14 i Danmark.

Det er set før både i Melbourne 1956, Montreal 1976, Moskva 1980 og Los Angeles 1984, at lande er udeblevet af politiske årsager. Men selv om corona-virussen skulle forsvinde fra Asien som det første sted, så ville det være svært usolidarisk at gennemføre legene for eksempel uden Italien, Spanien eller Iran.

Det ville være i strid med hele tanken omkring den olympiske bevægelse.

Men udskydelsen betyder, at fynske medaljehåb som Lasse Norman Hansen, Viktor Axelsen og Rasmus Lund Pedersen skal skrue sæsonen helt anderledes sammen end forventet.

Den næste store begivenhed, der står foran for at få kniven af sundhedsmæssige hensyn, bliver Giroen og Tour de France. Giro D'Italia er allerede udskudt fra maj og de nye datoer ikke fundet og det kan de i sagens natur heller ikke, før Tour de France-arrangørerne ASO har bidt i det sureste af alle æbler.

Så endnu en stor tv-begivenhed efter EM i fodbold forsvinder fra alles ønskeliste, selv om legene i Tokyo ligger skævt på grund af tidsforskellen og de store finale-aftener ville blive sendt direkte fra ni til kl. 14 i Danmark.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce