Annonce
OB

KOMMENTAR: OB er halvvejs på vippen

OB's forsvarsgeneral Jeppe Tverskov spillede med lårbind i en kamp, hvor hans normale adjudanter Ramon Leeuwin og Marco Lund var blevet hjemme. Her i duel med AaB-talentet Mikkel Kaufmann. Foto: Henning Bagger/Scanpix

KOMMENTAR: OB er efter nederlaget i Aalborg halvvejs gennem det slutspil, der skal bestemme, om fynboerne igen er med i top seks, når alle Superliga-hold har mødt hinanden to gange efter 26. spillerunde engang i foråret.

Selv om det halter lidt, så har OB 20 point efter 13 kampe og vil halvvejs mandag aften være placeret lige over eller under stregen til top seks sammen med en masse andre hold.

For et år siden lå OB nummer 11 efter 13 runder med 14 point, og nåede alligevel med i top seks. Så Jakob Michelsen har noget at give af.

Men der er konstant udfordringer. I begyndelsen af sæsonen blev samarbejdet mellem de hurtige wingbacks og de langtløbende 8'ere på midtbanen smadret af salg og skader, og nu er automatismerne i forsvaret ramt.

Oliver Lund og Ramon Leeuwin har karantæne på søndag mod FC Nordsjælland og Marco Lund kan være stadig være skadet igen til den kamp, som han var det i Aalborg, hvor Jeppe Tverskov spillede med bind om låret. Tverskov havde heller ikke været med i den afsluttende træning torsdag.

17-årige Daniel Obbekjær fik sin første kamp fra start. Han bliver en klog, pasnings- og fysisk stærk forsvarer, hvis han kan komme op i tempo i afleveringer og vendinger. Det bøvlede han slemt med i den første halvleg, han fik i Aalborg.

Her skiftede Jakob Michelsen allerede efter tyve minutter nødtvungent til 4-4-2, fordi OB's 5-3-2-opstilling blev splittet ad. Viasat-kommentator Stig Tøfting kritiserede OB-træneren for, at Oliver Lund også nåede at spille stopper i første halvleg. Det gjorde Oliver Lund på intet tidspunkt, men det tog Michelsen pænt i nedtakten på TV 3 Sport.

Til gengæld må Sport Fyn indrømme, at Jores Okore skulle være vist ud for en stempling i brysthøjde på Oliver Lund i overtiden. I kampen mod Brøndby blev FCK's Rasmus Falk vist ud for noget lignende, selv om det ikke var bevidst. I Aalborg var Okore på en helt anden måde klar over, at Oliver Lund kom imod ham med strakte ben. Det burde have givet rødt til Okore og gult til Oliver Lund.

I stedet fik OB's assistent Henrik Hansen en advarsel for brok. Grotesk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce