Annonce
Middelfart

Kommentar: Middelfart skal se sig selv som en moderne landsby

## byl Jan Bonde-SH.jpg

I en sky af digital konfetti og diskorytmer fik vi lørdag aften fat i ni modtagere af en Byens Bedste-statuette og - sådan så det i hvert fald ud – gjort vindernes lørdag en lille smule sjovere.

Selv om det var en rar og glad følelse selv i en corona-tid, hvor vi ikke kunne samle folk om uddeling og fest, så er den umiddelbare glæde hos vinderne ikke det allervigtigste at tage med sig fra årets kampagne.

Efter at have modtaget 3590 indstillinger og siden 23300 afgivne stemmer står vi tilbage med et lokalsamfunds vidnesbyrd, der handler om, at vi vil vores lokalområde. Og med “vi” hentyder jeg til alle, der bor og lever her.

Annonce

Vi vil vores fysiske butikker, vores spisesteder, vores foreningsliv og vores turistattraktioner. Og vi er klar til at bakke op, når det virkelig gælder.

Byens Bedste Middelfart får det gode frem i os. Først når vi finder kandidater at indstille, og siden når vi kan lykønske vinderne og anerkende de mange nominerede.

Årets kampagne bringer også en anden vigtig lærdom. For selv om det er et faktum, at der bor flere mennesker i selve Middelfart, end i eksempelvis Brenderup og Nørre Aaby, så lykkes de to gamle stationsbyer med at få samlet stemmer nok på perronen til at trække flere statuetter hjem.

Og med det kommer en vigtig pointe, for Middelfart er nødt til at tage ved lære af oplandsbyerne og den mekanisme, der træder i kraft, når man vil opnå noget de steder.

I Middelfart og Strib er det nødvendigt at få skabt et lignende sammenhold og en endnu større opmærksomhed på lokal opbakning. Ikke for at vinde flere Byens Bedste-statuetter i forhold til oplandet.

Den lille konkurrence har sit eget charmerende liv.

Men fordi det er vigtigt i forhold til at fastholde og udvikle en aktiv by, hvor der er liv og udvikling, også når internetgiganten Amazon har fejet hen over området og taget sin del af kagen. Eller når en pandemi kommer og forstyrrer vores liv.

I den sammenhæng er Middelfart blot en lille landsby, og de samme stærke bånd, der binder små lokalområder tæt sammen, skal knyttes i hovedbyen. Så Middelfart fortsat kan være en motor og en tiltrækningskraft for bosætning, virksomheder og store events – i hele kommunen.

Annonce
Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce