Annonce
Middelfart

Kommentar: Middelfart skal se sig selv som en moderne landsby

## byl Jan Bonde-SH.jpg

I en sky af digital konfetti og diskorytmer fik vi lørdag aften fat i ni modtagere af en Byens Bedste-statuette og - sådan så det i hvert fald ud – gjort vindernes lørdag en lille smule sjovere.

Selv om det var en rar og glad følelse selv i en corona-tid, hvor vi ikke kunne samle folk om uddeling og fest, så er den umiddelbare glæde hos vinderne ikke det allervigtigste at tage med sig fra årets kampagne.

Efter at have modtaget 3590 indstillinger og siden 23300 afgivne stemmer står vi tilbage med et lokalsamfunds vidnesbyrd, der handler om, at vi vil vores lokalområde. Og med “vi” hentyder jeg til alle, der bor og lever her.

Annonce

Vi vil vores fysiske butikker, vores spisesteder, vores foreningsliv og vores turistattraktioner. Og vi er klar til at bakke op, når det virkelig gælder.

Byens Bedste Middelfart får det gode frem i os. Først når vi finder kandidater at indstille, og siden når vi kan lykønske vinderne og anerkende de mange nominerede.

Årets kampagne bringer også en anden vigtig lærdom. For selv om det er et faktum, at der bor flere mennesker i selve Middelfart, end i eksempelvis Brenderup og Nørre Aaby, så lykkes de to gamle stationsbyer med at få samlet stemmer nok på perronen til at trække flere statuetter hjem.

Og med det kommer en vigtig pointe, for Middelfart er nødt til at tage ved lære af oplandsbyerne og den mekanisme, der træder i kraft, når man vil opnå noget de steder.

I Middelfart og Strib er det nødvendigt at få skabt et lignende sammenhold og en endnu større opmærksomhed på lokal opbakning. Ikke for at vinde flere Byens Bedste-statuetter i forhold til oplandet.

Den lille konkurrence har sit eget charmerende liv.

Men fordi det er vigtigt i forhold til at fastholde og udvikle en aktiv by, hvor der er liv og udvikling, også når internetgiganten Amazon har fejet hen over området og taget sin del af kagen. Eller når en pandemi kommer og forstyrrer vores liv.

I den sammenhæng er Middelfart blot en lille landsby, og de samme stærke bånd, der binder små lokalområder tæt sammen, skal knyttes i hovedbyen. Så Middelfart fortsat kan være en motor og en tiltrækningskraft for bosætning, virksomheder og store events – i hele kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce