Annonce
Middelfart

Kommentar: Middelfart skal se sig selv som en moderne landsby

## byl Jan Bonde-SH.jpg

I en sky af digital konfetti og diskorytmer fik vi lørdag aften fat i ni modtagere af en Byens Bedste-statuette og - sådan så det i hvert fald ud – gjort vindernes lørdag en lille smule sjovere.

Selv om det var en rar og glad følelse selv i en corona-tid, hvor vi ikke kunne samle folk om uddeling og fest, så er den umiddelbare glæde hos vinderne ikke det allervigtigste at tage med sig fra årets kampagne.

Efter at have modtaget 3590 indstillinger og siden 23300 afgivne stemmer står vi tilbage med et lokalsamfunds vidnesbyrd, der handler om, at vi vil vores lokalområde. Og med “vi” hentyder jeg til alle, der bor og lever her.

Annonce

Vi vil vores fysiske butikker, vores spisesteder, vores foreningsliv og vores turistattraktioner. Og vi er klar til at bakke op, når det virkelig gælder.

Byens Bedste Middelfart får det gode frem i os. Først når vi finder kandidater at indstille, og siden når vi kan lykønske vinderne og anerkende de mange nominerede.

Årets kampagne bringer også en anden vigtig lærdom. For selv om det er et faktum, at der bor flere mennesker i selve Middelfart, end i eksempelvis Brenderup og Nørre Aaby, så lykkes de to gamle stationsbyer med at få samlet stemmer nok på perronen til at trække flere statuetter hjem.

Og med det kommer en vigtig pointe, for Middelfart er nødt til at tage ved lære af oplandsbyerne og den mekanisme, der træder i kraft, når man vil opnå noget de steder.

I Middelfart og Strib er det nødvendigt at få skabt et lignende sammenhold og en endnu større opmærksomhed på lokal opbakning. Ikke for at vinde flere Byens Bedste-statuetter i forhold til oplandet.

Den lille konkurrence har sit eget charmerende liv.

Men fordi det er vigtigt i forhold til at fastholde og udvikle en aktiv by, hvor der er liv og udvikling, også når internetgiganten Amazon har fejet hen over området og taget sin del af kagen. Eller når en pandemi kommer og forstyrrer vores liv.

I den sammenhæng er Middelfart blot en lille landsby, og de samme stærke bånd, der binder små lokalområder tæt sammen, skal knyttes i hovedbyen. Så Middelfart fortsat kan være en motor og en tiltrækningskraft for bosætning, virksomheder og store events – i hele kommunen.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Mads har fulgt i hælene på et mytisk dyr i den fynske natur: - De er kort sagt overalt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Vil bremse bøller i biler: To centrale pladser i Odense sikres for millioner

Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Kerteminde

Øv - På vej hjem fra bilforhandleren blev Nadias nye bil ridset af flyvende dæk fra en trailer: Nu efterlyser hun bilisten

Odense For abonnenter

Knivstik, tramp og revolvertrussel: En er fængslet - flere søges efter voldsomt overfald i Odense

Kultur

Sprogfestival begyndte med et brag: Talefeer med glimmervinger og vinkelsliber som instrument

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Skandalen i Vor Frue Kirke

Sydfyn

Var få øjeblikke fra uhyggeligt sammenstød: Kort efter forulykkede vanvidsbilist selv

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Sport

Squash, bowling eller kunstskøjteløb?: Ingen sportsgren er for snæver på Odenses nye sportsefterskole

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Erhverv

Erhvervsfolk i lycra har dyrket 1,78 millioner kilometer netværk på to hjul

Annonce