Annonce
Sport

Kommentar: Illusionen skal og må bevares i fodbold

Sportsredaktør Leif Rasmussen

Man kan ikke være andet end på Gary Nevilles side. Den tidligere Manchester United-back kaldte tankerne om en europæisk udbryderliga for en "kriminel handling" og en "skændsel". Han væmmes ved tanken sammen med alle vi andre.

Dybest set har den professionelle topfodbold ikke mindst i England bevæget sig væk fra de virkelige fans i årevis med billetpriser på flere tusinde kroner for en Premier League-kamp. For en arbejdersport.

I Tyskland har man kæmpet for at holde klubberne på medlemmernes hænder, og selv Bayern München kan man stadig komme ind og se til fornuftige penge.

Annonce

Men de spanske og engelske klubber lever ikke mindst af tv-indtægter fra et asiatisk marked som er enormt og derude er de ligeglade med, om Sunderland kan rykke op og drille de store eller ej.

Og det er i virkeligheden det forfærdelige. Kan nogen garantere, at en europæisk Super League vil blive en fiasko? Det bestemmer alene seerne og antallet af dem og her kan man være nervøs for, at for mange bare kobler sig på og maskinen starter forfra. Det er jo meningen, at kampene skal vises på Facebook og de andre digitale portaler med uanet potentiale.

Budgetterne bliver endnu større bakket op af amerikanske, russiske og asiatiske pengemænd og derfor vil de klubber være i stand til at plukke de allerbedste fodboldspillere så selv Arsenal og Tottenham omsider med rette kan kalde sig storklubber...


Det er jo meningen, at kampene skal vises på Facebook og de andre digitale portaler med uanet potentiale.


Det vil malke klubber som Paris St. Germain og Bayern München for de bedste spillere. Det er jo helt vildt, at Paris lige nu står på "de godes" side med en arabisk sheik som ejer, der endnu accepterer at være med i liga, hvor man kan rykke op og ned.

Og det er jo det, det handler om for fodboldtilhængerne. Man skal bevare illusionen om, at OB engang igen kan besejre Real Madrid, Skagen kan eliminere Brøndby eller Kværndrup kan finde en rig amerikansk fætter, der satser hele butikken og køber Egeskov med i kamp for om seks år at kvalificere sig til Champions League. Som Leipzig gjorde med Red Bull.

Nu fratager man Atalanta muligheden for at besejre AC Milan, og så er det sjove borte med blæsten. Helt væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce