Annonce
GOG

Kommentar: GOG skal komme med det hele

Da programmet for ligaens grundspil blev offentliggjort, var der med garanti ikke nogen i håndboldverdenen - heller ikke i Gudme - der ville have peget på GOG's hjemmekamp mod Lemvig-Thyborøn torsdag den 7. november som en nøglekamp for fynboerne. Men det har kampen udviklet sig til at blive. Både fordi to point i grundspillet er en nødvendighed for GOG, men mindst ligeså meget fordi GOG-spillerne med en lidt skrøbelig tro på sig selv og som hold lige nu har brug for et mentalt rygstød af de markante for at have en chance for at komme godt videre i et hektisk og afgørende program i de kommende uger.

Med kun otte point for ni kampe er GOG i den usædvanlige situation, at den ambitiøse klub er placeret uden for top-otte - altså uden for feltet til slutspil - på en niendeplads. Så tidligt i ligasæsonen er placeringen ingen katastrofe. GOG har således kun tre point op til Bjerringbro-Silkeborg på fjerdepladsen - den første placering, der giver point med til slutspillet. Men GOG skal altså se at få sig hægtet på det felt, der jagter top-fire, og derfor er to point mod Lemvig-Thyborøn, der på næstsidstepladsen med kun fire point kæmper for overlevelse, en absolut nødvendighed.

Men en sejr er altså også helt nødvendig som mentalt rygstød. Fynboerne har tabt tre ligakamp på stribe - til Skjern ude, Sønderjyske hjemme og senest mandag aften til Bjerringbro-Silkeborg ude. På tirsdag venter endnu en "must win"-kamp - denne gang på udebane - mod KIF Kolding, der ligger tredjesidst med kun fem point. Og allerede på søndag er der mere "must win", når GOG tager imod svenske Kristianstad i Champions Leagues gruppe D i Odense. I den tætte gruppe - med svære udekampe i vente - skal fynboerne holde sin hjemmebane, hvis drømmen om adgang til turneringens knockoutfase skal gå i opfyldelse.

Så GOG skal komme med det hele torsdag aften i Gudme. De gule skal tage de bedste perioder - og den generelle fremgang - med fra nederlaget til Bjerringbro-Silkeborg, og undgå de udfald - ikke mindst i forsvaret - hvor holdet tabte meget på gulvet. Der skal ikke bare to point - men to spillemæssigt overbevisende point - på kontoen mod Lemvig-Thyborøn.

Annonce
Der skal ikke bare to point - men to spillemæssigt overbevisende point - på kontoen mod Lemvig-Thyborøn

GOG-chef har trænet gæsternes es

Lemvig-Thyborøn Håndbold ligger nummer 13 og næstsidst i ligaen med kun fire point. GOG ligger nummer ni med otte point. Begge hold har spillet ni kampe.

Trods placeringen i bunden har nogle af Lemvig-Thyborøns resultater været ret så spektakulære. 13. september vandt vestjyderne 35-31 hjemme over Bjerringbro-Silkeborg, og 4. oktober tabte de kun med et enkelt mål - 27-28 - hos sidste sæsons vinder af "the double" og rækkens nuværende tophold, Aalborg Håndbold.

Lemvig-Thyborøns store profil er højrebacken Jonas Langerhuus, som GOG-cheftræner Nicolej Krickau rent faktisk har trænet i Skanderborg Håndbold.

- Jonas kan gøre ondt på ethvert hold. Og ellers er Lemvig-Thyborøn et hold, der arbejder hårdt, og som man ikke skal række en finger, for så tager det hele hånden. Men det er selvfølgelig en kamp vi skal vinde , som Krickau udtrykker det.

GOG har fortsat stor fokus på at få optimeret sit forsvar. Det var reelt også et sammenbrud i forsvaret i anden halvleg, der kostede muligheden for point hos Bjerringbro-Silkeborg, mandag aften. GOG førte ellers med et enkelt mål ved pausen.

Henrik Tilsted, venstre fløj hos GOG, er formentlig ude, som han også var det i Silkeborg. Tilsted vred om på knæ og ankel på højre ben ved træningen i lørdags.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Odense For abonnenter

Flere penge på vej til TBT-projekt: Enigt udvalg siger ja til ekstraregning på én million kroner

Annonce