Annonce
Sport

Kommentar: Giv Lewis Hamilton en sæbekassebil

Sportsredaktør Leif Rasmussen
Annonce

Formel 1 er en fascinerende sport, hvor der kæmpes om hver en optimering af en aksel eller ophæng og på tv bliver hele hurlumhejet dækket med fokus på selv de helt små detaljer og tricks i udskiftning af dæk alt efter, hvordan vejr og vind arter sig på asfalten.

Men det er blevet lidt med Kevin Magnussen, som det var med Kenneth Carlsen i sin tid. Det går meget godt indtil 1. runde, og så er det slut.

Hvor ofte går det ikke sådan, at Magnussen starter efter hele feltet, men så som en anden Ingemar Stenmark dribler sig heroisk op gennem feltet for så efter få omgange at konstatere, at Haas-raceren for Gud-ved-hvilken gang er sat ud som en anden sæbekasse-bil.

Det kan stakkels Kevin Magnussen jo ikke gøre for, og det gør motorsporten problematisk som sport. Præstationen er som i travsport dybt afhængig af, hvor mange hestekræfter, der er til rådighed. Og i travsport anerkendes hestene da også i højere grad end kuskene.

Formel 1 - og det synes Mercedes, Red Bull og Ferrari  jo dybest set ikke om - burde være en konkurrence om at finde den bedste kører ved at tilbyde biler, der er lige gode.

Det sker bare ikke, for konkurrencen går i virkeligheden ud på, hvem der er bedst til at lave en racerbil.


Præstationen er som i travsport dybt afhængig af, hvor mange hestekræfter, der er til rådighed.


Det kunne være sjovt at placere Kevin Magnussen i en Mercedes. Det vil sikkert som amen i kirken betyde, at danskeren endte helt fremme i feltet - skulle man mene.

Og hvor ville Lewis Hamilton være i en Haas-racer? Han ville formentlig stå ved barrieren efter ganske få omgange med en rygende motor og bede om hjælp, som Kevin Magnussen har gjort så mange gange, at man får medlidenhed med danskeren, som alle er enige om gør så mange ting rigtigt i en bil, der bare ikke kan klare kravene til at køre rundt og rundt.

Desværre er der nok så mange penge og interesser i Formel 1, at en slags VM for kørere aldrig vil få lov til at blive en realitet. Ærgerligt nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce