Annonce
Kultur

Kommentar: Folket får, hvad folket vil ha'

Annonce

Efter en fantastisk underholdende festival-sommer med kolossale mængder sol, regn og herlige musikoplevelser er det blevet tid til en lille hypersubjektiv opsummering.

For langt om længe har jeg fået banket ind i hovedet, at de tre største festivaler i landet er lige så forskellige som snefnug, sandskorn og smagsløg.

Efter at have nedgjort Skanderborg Festivalens og Langelandsfestivalens programmer på grund af deres eklatante mangel på topnavne, må jeg se mig selv i øjnene og erkende, at det har været en alt for subjektiv bedømmelse. Det var mig selv, der mente, at det ikke var godt nok sammenlignet med Roskilde Festivalens overflødighedshorn af nye fremadstormende rockbands. Ikke gæsterne, der betaler i dyre domme for at komme ind.

Ved en hurtig rundspørge foretaget af undertegnede på den netop afsluttede Skanderborg Festival svarede ni ud af ti gæster, at bandet, de var kommet for at se, var Danser Med Drenge. Ingen af dem -- læs nul, nada, kein, zero -- nævnte Beck, Motörhead eller Jamiroquai. De eneste tre, jeg personligt ville kalde topnavne.

Rystende og alligevel indlysende, da der er lavet en undersøgelse, der konkluderer, at mindre end 10 procent af gæsterne på Skanderborg kommer på grund af musikken. Mindre end 10 procent! Det samme mønster gør sig sikkert gældende på Langeland, så man kan konstatere, at Danmarks "Big Three" kan kategoriseres som henholdsvis en musikfestival og to hyggefestivaler. Og det uden at kritisere eller fremhæve nogen af delene. Folket får ganske enkelt, hvad det vil ha'. Og det må selv en inkarneret rockfanatiker acceptere og respektere. Og når det er sagt, så hyggede jeg mig aldeles glimrende på alle tre festivaler.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce