Annonce
Debat

Kommentar: Fidus til to nye musikfestivaler på Nordfyn

Henrik Larsen, lokalredaktør

Det er ikke just fordi, at Danmark er i bekneb for musikfestivaler. Snarere kan man hævde, at der er for mange om buddet. Ikke desto er der i løbet af kort tid kommet to nye festivaler til den i forvejen bugnende pallette. Begge på Nordfyn.

For få dage siden offentliggjorde Ditlevsdal Bison Farm, at de laver en to dage lang festival til sommer, mens Skamby Boldklub i oktober fortalte, de holder en dags festival. Det springende punkt er selvfølgelig, hvad der skal til, for at de kan vinde fodfæste i et marked, der i forvejen ser ud til at være godt mættet.

De musikalske træfplastre ved begge festivaler er velkendte danske topnavne. Brødrene Olsen, Johnny Madsen, Poul Krebs er blandt kunstnerne og giver et meget godt billede af, at den musikalske sammensætning hovedsagelig er traditionel og læner sig op af en del andre festivaler. Det bliver ikke på musikalske eksperimenter, at de to nye, lokale festivaler skal overleve.

Heldigvis har de andre strenge at spille på. Begge festivaler har et særkende, der gør dem ekstra interessante og kan medvirke til, at de skaber sig plads i et svært marked. Der er i sig selv, sagt i den bedste mening, noget spøjst over, at en så lille by bliver festivalby. Den kontrast skal Skamby spille på og gør det allerede ved for eksempel at tilbyde shuttle service. Og så er det bare et scoop og spiller perfekt ind i landsby-festival-konceptet, at Sussi & Leo kommer.

Den røde tråd i Ditlevsdal Bison Farms festival er fejringen af den amerikanske uafhængighedsdag 4. juli. Et mindst ligeså stort og måske endnu større trækplaster og særkende vil være det tillokkende i at gå til festival med flere hundreder bisioner stående i baggrunden. Til alt held formodes dyrene ikke at være i stand til at lure, hvad der vil være på tallerkenerne. For bisonkød som hovedingrediens lokker festivalen også med en gastronomisk helhedsoplevelse.

Der er selvsagt ingen garanti for succes, men ved at forsøge at adskille sig fra mængden, har både Ditlevsdal Bison Farm og ildsjælene i Skamby Boldklub fået et godt afsæt, allerede inden den første kunstner er gået på scenen.

Annonce

Der er selvsagt ingen garanti for succes, men ved at forsøge at adskille sig fra mængden, har både Ditlevsdal Bison Farm og ildsjælene i Skamby Boldklub fået et godt afsæt, allerede inden den første kunstner er gået på scenen.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce