Annonce
Fodbold

Kommentar: Efter 80 døde dage er der drama fra dag et

Annonce

Kommentar: Det er torsdag 80 dage siden, at dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjtede kampen mellem Randers FC og FC Midtjylland af på Cepheus Park omkring klokken 21.50.

Der var ingen tilskuere og et par dage senere lukkede statsminister Mette Frederiksen Danmark helt ned på grund af COVID-19 og alle danskeres hverdag var for altid blevet anderledes og fodbold bare en bi-ting.

Torsdag aften mødes AGF og Randers i Aarhus og markerer dermed starten på en hæsblæsende afslutning på grundspillet Superligaen. AGF kan definitivt sikre sig en plads i medaljespillet med en sejr og selv uafgjort vil formentlig være nok. Randers kommer for alvor ind i varmen om top seks-pladserne med en sejr over de lokalrivaler, som de ofte har haft taget på.

Det er nemlig en udsat kamp og Randers vil med en sejr ligge nummer seks på bedre målscore end AaB.

I princippet kan verden jo se helt anderledes ud efter 80 til 84 dages pause, men træningskampene har allerede indikeret, at FC Midtjylland og FC København stadig er betydeligt bedre stillet end de øvrige hold.

Men bag dem bliver der krig og Randers skal også kigge sig over skulderen i kampen med Lyngby og OB om at bliver nummer syv eller otte og dermed undgå den fatale niendeplads, der bliver dybt involveret i nedrykningskampen sammen med AC Horsens og Sønderjyske i slutspillet.

OB vil med bare et point anden pinsedag i Aarhus kunne overhale Lyngby, hvis ellers FC København kan vise sin klasse derude i den mondæne forstad med de ydmyge rammer og de legendariske pølser. Her har Lyngby vundet otte ud af tolv hjemmekampe.

Den kamp spilles umiddelbart før AGF-OB og OB vil være under stort pres, hvis Lyngby vinder.

Omvendt vil OB med et point og et Lyngby-nederlag selv kunne afgøre egen skæbne med en sejr i sidste runde hjemme over bundholdet Esbjerg med mindre Lyngby går hen og vinder stort samme søndag den 7. juni i Hobro.

Det er en kold tyrker for de fleste klubber at blive kastet ud i så afgørende kampe fra dag et, men omverdenen har ventet længselsfuldt efter det drama, selv om det kommer til at foregå ved skærmen og med eller uden dåsestøj fra imaginære tv-tilskuere.

Den kamp spilles umiddelbart før AGF-OB og OB vil være under stort pres, hvis Lyngby vinder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce