Annonce
Middelfart

Kommentar: Coronaen har givet Gelsted en velsmagende gave

Sofie Ejlskov Hugger er lokalredaktør for Melfar Posten og Fyens Stiftstidende i Middelfart. Foto: Søren Gylling

Som en gammel talemåde lyder, er der intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Sådan må det også være med coronakrisen.

Den trækker tænder ud, og den efterlader alt for mange ubekendte. For hvornår kan vi få lidt af hverdagen tilbage? Hvornår må vi kramme hinanden igen? Og hvordan kommer Danmarks bundlinje egentlig til at se ud i de kommende år? Hvem skal betale regningen?

Men pandemien også ført gode ting med sig. Skarpe idéer og nye måder at være sammen på.

I min familie har den på mange måder bragt os tættere. Vi har altid talt meget sammen, men i det seneste år vil jeg vove at påstå, at vi har gjort det endnu mere. Det er i øvrigt også her, vi har fået en fælles tråd i Facebooks besked-app, Messenger, hvor der ofte dagligt udveksles billeder fra gåture, husprojekter eller noget helt tredje. Det vil jeg sørge for, at vi holder fast i.

I Gelsted har coronaen medvirket til, at kokken Rasmus Petersen, der til daglig arbejder på Fjelsted Skov Kro, har fået liv i et eksperiment, der i et stykke tid havde ligget og luret. Surdej.

Han begyndte med at bage i bunkevis derhjemme, og da familien og vennerne til sidst måtte opgive at spise sig igennem alle de gode brød, han delte ud af, begyndte der at tegne sig en forretningsidé. Det og nedlukning nummer to i december gav Rasmus Petersen både mod og tid til at forfølge en livslang drøm og gøre alvor af sin omsiggribende hobby. Og så åbnede han midt i krisen et indtil videre temmelig succesfuldt bageri til glæde for både Gelsted og resten af Nordvestfyn.

Det er sejt, må jeg sige.

Du kan møde iværksætteren i denne avis, hvor han både fortæller om sit projekt og deler ud af gode råd til, hvordan det nu lige er, man bedst håndterer sådan en surdej.

Hos familien Rasmussen i Middelfart er årets skiferie i Østrig blevet aflyst på grund af anbefalingerne om ikke at rejse ud af landet. Det kan jeg snildt relatere til. Jeg er nemlig i samme ærgerlige situation.

Men i stedet for at sætte sig ned og surmule, har familiens mandlige medlemmer taget sagen i egen hånd og fået løjperne til at komme til dem. De har nemlig bygget en skibakke i haven, så ni-årige Gaia og seks-årige Mollie alligevel kan få skiene på fødderne.

Om der er tale om en grøn, blå, rød eller sort pist, vil jeg lade være op til jer læsere at vurdere ved at se videoen af bakken, der i øjeblikket ligger både på Melfarposten.dk og Fyens.dk.

Den slags fine tips og delinger af, hvordan coronaudfordringerne løses rundt omkring, vil vi meget gerne bringe endnu flere af, så de kan være til inspiration for andre.

Det kan også være, vi kan bruge hinanden til noget. På avisen står vi også gerne til rådighed, hvis noget af det, vi kan, kan medvirke til, at et projekt kan lykkes.


Det kan også være, vi kan bruge hinanden til noget. På avisen står vi også gerne til rådighed, hvis noget af det, vi kan, kan medvirke til, at et projekt kan lykkes.


Jeg håber, I vil prikke til os.

Billedet af familien Rasmussens skibakke nåede ikke med længere omme i avisen. Derfor kan I se den her. Husk, at I også kan se den i aktion på melfarposten.dk. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Superman, Døgnbrænderen og andre lokale kendisser vil ind i politik - kan de holde gejsten?

Annonce