Annonce
Sport

Kommentar: Bendtner kan slutte året i Rosenborg i triumf

Nicklas Bendtner læste en skriftlig erklæring højt, da Rosenborg tirsdag havde indkaldt til pressemøde. Den højt ansete og myndige klubleder Tove Moe Dyrhøj førte ordet og udtalte sin støtte til den danske angriber. Sjældne scener i det midtnorske. Foto: Pedersen, Terje/Ritzau Scanpix

Nu er det som bekendt det danske retssystem, der afgør, om den evigt kontroversielle Nicklas Bendtner er skyldig i den meget omtalte episode i Københavns natteliv.

I den midtnorske klub Rosenborg Ballklub er man hårdt ramt, fordi man i mange måneder har været stolt over de fremskridt, som danskeren havde gjort både på og uden for banen. Og Bendtner var en stærk figur, da Rosenborg igen i forrige sæson vandt mesterskabet - nummer 27 af slagsen siden det første i 1967.

For Rosenborg-klanen er Bendtners hang til eskapader en uforståelig verden. For Rosenborg er en helt speciel klub, både i norsk og skandinavisk fodbold. Klubben fra Norges tredjestørste by - med et indbyggertal lige under 200.000 - er hovedstad i Trøndelag, der i areal er cirka så stor som Danmark, og Rosenborg er den glitrende plakat.

Rosenborg var ingenting i norsk fodbold før 1960, hvor de sort-hvide fra næstbedste række sensationelt vandt pokalfinalen og gentog triumfen i 1964. Dermed gjorde Rosenborg et indhak i de sydnorske klubbers historiske dominans. Dengang var Trondheim en by "langt væk" fra Oslo, men siden har dyder som disciplin og kollektiv tankegang ført klubben til tops. Ånden blev primært skabt af den legendariske træner Nils Arne Eggen, der var lidt af en norsk udgave af Richard Møller Nielsen.

Hele elleve gange deltog Rosenborg i Champions League-gruppespillet mellem 1995 og 2007. Og klubben spiller næste torsdag den første kamp i Europa League-gruppespillet mod Celtic.

Men midt i alle de "kedelige" dyder som hårdt arbejde og disciplinen har Rosenborg paradoksalt nok ekstra brug for Bendtner til at skabe medieflimmer og ny interesse, og den nylige episode øger kun på kort sigt effekten. På den sportslige side kan Bendtner nå meget, inden ligaen slutter sidst i november, fordi dommen i København formentlig først falder senere.

Bendtner kan slutte året som triumfator på banen. Før de hårde realiteter risikerer at vente efter nytår. Som det jo er nytårets natur.

Annonce

Midt i alle de "kedelige" dyder som hårdt arbejde og disciplinen har Rosenborg paradoksalt nok ekstra brug for Bendtner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce