Annonce
Sport

Kommentar: Både Hjulmand og Hareide har haft det nødvendige held

Signaturskribent for JF Medier og sportsredaktør på Sport Fyn, Leif Rasmussen.
Annonce

Danmarks landstræner Kasper Hjulmand skal have lov til at være lige så heldig, som Åge Hareide også var det i momenter i den lange serie af kampe uden nederlag.

Hareides to VM-kvalifikationskampe mod Schweiz gav fire point, selv om det længe lå til ikke at blive til nogen. I VM-puljen i Rusland i 2018 var Danmark begunstiget af peruvianernes ineffektivitet og inden straffesparkskonkurrencen mod Kroatien tog Kasper Schmeichel et straffespark i ottendedelsfinalen fem minutter før den forlængede spilletid var omme.

Kasper Hjulmand er kommet flot fra start med sejre i Island og England, selv om føringsmålet i Reykjavik var mere end tvivlsomt. Og udvisningen af Harry Maguire hører jo med til spillet og visse englændere er i øjeblikket åbenbart meget udisciplinerede.

Til gengæld var straffesparket til Danmark begået af Kyle Walker mod Thomas Delaney helt hen i skoven og en direkte nøgle til dansk sejr, da Christian Eriksen satte bolden sikkert i målet som Allan Simonsen i 1983.


Og her var det velgørende, at Kasper Hjulmand efterfølgende selv påpegede manglerne i defensiven og faktisk handlede, da det kneb.


Herefter fik danskerne dygtigt tiden til at gå mod stadigt mere frustrerede englændere, der ellers igen havde afsløret, at Robert Skov og Martin Braithwaite er ude af stand til at dække op, når de både skal tage stilling til en højre-angriber og en wingback i samme side.

Og her var det velgørende, at Kasper Hjulmand efterfølgende selv påpegede manglerne i defensiven og faktisk handlede, da det kneb.

Nu er Danmark sikret endnu en sæson i Nations League Gruppe A med de store nationer og Danmark er samtidigt snublende nær på at ende som nummer ti på den europæiske rangliste foran Schweiz. Og det er vigtigt. For så bliver Danmark topseedet, når der skal trækkes lod til VM-kvalifikationspuljerne i december. Ender man som nummer to i puljerne bliver der svært at komme til VM, fordi blot tre ud af 12 toere når slutrunden.

Så Kasper Hjulmand er godt på vej til at afvise schweizerne, og det er, hvad det handler om i de to sidste Nations League-kampe i København mod Island og i Bruxelles mod Belgien i november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce