Annonce
Fyn

Kommentar: Ønsker om flere tilskuere bør efterkommes men fej først for egen dør

Sportsredaktør Leif Rasmussen.
Annonce

De danske topfodboldklubber er gået sammen gennem Divisionsforeningen og DBU om et opråb til de danske politikere.

Fodbolden vil igen have lov til at lukke flere tilskuere ind i sektioner med 500 siddende tilskuere i hvert afsnit og mener at have belæg for, at netop fodbolden med meget præcise og skarpe retningslinjer har sørget for ingen smittede i forbindelse med top-fodboldkampe herhjemme.

Der er foretaget undersøgelser, der viser, at kun 14 procent af tilskuerne kører i offentlige transportmidler til kampene og dermed er det få, som udsætter sig for fare ved sammenstimlen i busser og tog i forbindelse med fodboldkampe.

Og de professionelle fodboldklubber bløder nu på ottende måned og produktet på tv bliver dårligere og dårligere uden tilskuere.

- Påstanden om, at fodboldkampe afviklet under Superligaordningen øger tætheden i kollektiv trafik, er ganske enkelt forkert, siger direktør Claus Thomsen fra Divisionsforeningen.


Og de professionelle fodboldklubber bløder nu på ottende måned og produktet på tv bliver dårligere og dårligere uden tilskuere.


DBU står til at tabe mellem 20 og 25 millioner kroner i manglende billetindtægter til det mandlige landsholds fem hjemmekampe i efteråret, hvis ikke retningslinjerne ændres inden den 1. november.

Der er opbakning herfra langt hen ad vejen, men det er samtidig kilde til undren, at de de forskellige Superliga-klubber håndterer og tolker retningslinjerne vidt forskelligt. I Odense beder man indtrængende tilskuerne om at blive siddende under kampen, mens stadionspeaker Nick Horup for nylig i Aarhus opfordrede tilskuerne til at rejse sig og hylde "de hvi'e", da de løb ind til kampen mod OB.

Det virker ærlig talt forvirrende. Så gør det mindre, at nogle klubber lukker pressefolk ind halvanden time før kampstart, mens det andre steder først sker efter en halv time. Begge beslutninger taget ud fra de samme direktiver.

Fodboldklubbernes ønsker er forståelige ud fra, hvad man ellers ser af smittespredning i samfundet. Derfor kunne der godt fejes lige et par gange ekstra for egen dør, før man fremsætter forskellige krav og ønsker til flere tilskuere på diverse arenaer.

Men politikerne virker skræmte og den sidste uges yderligere stigning i smittetallene falder uheldigvis sammen med fodboldklubbernes fælles front. Det bliver en svær sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce