Annonce
Assens

Kom ud på en corona-gåtur: Her er naturvejlederens tre tips

Naturvejleder i Assens Kommune Christian Heller har flere gode bud på, hvilke naturoplevelser man kan få i Assens Kommune, hvis man trænger til frisk luft imellem hjemmearbejde, hjemmeskole og praktiske gøremål. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Christian Heller har som naturvejleder i Assens Kommune et godt indblik i, hvor der er gode muligheder for en gåtur.
Annonce

Der er mange gode muligheder for en gåtur i naturen i Assens Kommune. Naturvejleder Christian Heller kommer herunder med sine tre bud på, hvor du kan få lidt kilometer i benene og samtidig opleve smuk natur.

Du kan finde mange flere bud på vandreruter på Assens Kommunes hjemmeside under fanen 'Vær aktiv'.

1 Møllebjerg

Christian Hellers første bud er Møllebjerg, der ligger lidt uden for Haarby, hvor man kan nyde udsigten over Helnæs og Lillebælt, hvis man kigger sydvest. Vender man blikket mod nordøst, får man udsigt ind til Odense.

- Dette er et lidt hemmeligt spot lige uden for Haarby. Det er et overdrev og et stykke meget åbnet græsningsskov. I løbet af foråret og sommeren vil det være et godt sted at se insekter, men her om vinteren er det et fedt sted at løbe og lege røvere og soldater eller flyve med drage, siger Christian Heller.

Området er i alt på 5,5 hektar, og det er et meget kuperet område. Møllebjerg ligger 73 meter over havets overflade.

Der er offentlig adgang til området året rundt, og der er mulighed for parkering på den sydlige side af Trunderupvej mellem nummer 11 og 30.

2 Krengerupstierne

Et andet bud, som naturvejlederen kommer med, er Krengerupstierne, som man finder i skovene ved Krengerup Gods.

- Det er selvfølgelig et kendt mål for borgere i Glamsbjerg, men de er altså også et besøg værd for andre. Det er kommunens største skovområde, og det er meget varieret med mange forskellige beplantninger fra gamle ege og tårnhøje Douglas-graner til sumpede områder med eg- og birketræer og bælgmørke cypresbeplantninger, siger Christian Heller.

Der er tre vandreruter i Krengerupskoven, som i alt er på mellem to og 5,5 kilometer.

Man kan parkere ved Vestfyns Golfklub.

3 Vissenbjerg-bakkerne

Du kan også kaste dig ud i en gåtur i bakkerne i Vissenbjerg, der er udpeget som et geologisk interesseområde. Man kan både opleve skov, sø, kilder, lergrave, græsningsarealer, udsigtspunkter og kløfte.

Christian Heller fortæller følgende om området:

- Dette er jo ikke ligefrem et ukendt sted, men det er et godt tidspunkt at besøge bakkerne, da de vinternøgne træer gør det lettere at fornemme det spektakulære istidslandskab. Og så kan man tage en audioguide med på turen.

Christian Heller har nemlig i samarbejde med Assens Kommune og Bågø Naturcenter lavet en podcast med navnet "Natur til tiden", hvor han fortæller om natur.

I flere afsnit fortæller han om specifikke naturområder i kommunen, som man kan have i ørerne, når man går tur i området og på den måde blive guidet rundt.

Indtil videre er der audioguides til Vissenbjerg-bakkerne, Helnæs og Bågø. De kan findes på flere platforme. Se hvilke, på Assens Kommunes hjemmeside.

Embed: Send os dit bedste coronatip
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce