Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kom til workshop om Fremtidens Skole

Hvordan skal fremtidens folkeskole i Faaborg-Midtfyn Kommune se ud? Arkivfoto: Lasse Hansen

Faaborg-Midtfyn Kommune inviterer interesserede til workshop om Fremtidens Skole mandag den 21. januar. Kom og del dine idéer, lyder opfordringen fra kommunen.

Faaborg-Midtfyn: Hvordan skal fremtidens folkeskole i Faaborg-Midtfyn Kommune se ud? Det spørgsmål arbejder det såkaldte §17, stk. 4-udvalg om Fremtidens Skole sig med. Nu inviterer udvalget borgere og andre interesserede til workshop.

- Skolen har først og fremmest en betydning og et formål for de børn og unge, som er en del af skolens hverdag. Derfor vil vi gerne invitere til workshop om, hvordan vi bedst omsætter de nationale rammer for folkeskolen til gavn for vores elever i Faaborg-Midtfyn Kommune. Derfor håber vi, at rigtig mange borgere vil deltage, siger udvalgsformand Ole Pedersen (V), i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Udvalget har udpeget fire temaer, det arbejder med, og som det gerne vil have borgernes input til:

1: Udviklingen af børn og unges tilknytning til civilsamfundet samt engagement i det frivillige arbejde og fællesskab. 2: Folkeskolernes udvikling af demokratisk dannelse. 3: Folkeskolernes anvendelse af understøttende undervisning. 4: Samarbejde med erhvervslivet (Erhvervsrygsækken).

Indtil videre har udvalget afholdt to workshops med folkeskolerne, hvor der er blevet idéudviklet på de forskellige temaer. Udvalget ønsker nu at præsentere idéerne for borgerne og få nye input.

Workshoppen afholdes i den store mødesal på Ringe Bibliotek, Algade 40 i Ringe, mandag den 21. januar klokken 17-19.

Annonce

Om udvalget

Udvalget består af syv medlemmer: Fire kommunalbestyrelsesmedlemmer og tre eksterne, lokalt forankrede medlemmer fra henholdsvis erhvervsliv, ungdomsuddannelser og skoleområdet:Ole Filstrup Pedersen (V), formand for udvalget, politiker.

Steffen Jensen (S), politiker.

Anna Mette Borring (R), politiker.

Morten Schjøtt (Ø), politiker.

Rikke Bech Skougaard, repræsentant for erhvervslivet.

Søren Hvarregaard, repræsentant fra ungdomsuddannelserne.

Peter Lund Andersen, repræsentant fra skoleområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Annonce