Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kom til operakoncert i fynsk fængsel

17. november er der operakoncert i Riddersalen i det åbne fængsel Søbysøgaard. Arkivfoto

For syvende gang inviteres der til operakoncert på Søbysøgaard.

Nr. Søby: I de seks seneste år har det været muligt at komme til opera-koncert i riddersalen på herregården Søbysøgaard, der i dag er en del af Søbysøgaard Fængsel. Og i år bliver det så alle gode gange syv.

Hanne Christensen og Hanne Osbirk, der er folkene bag koncerterne, har nemlig besluttet, at der lørdag den 17. november klokken 19 igen inviteres til opera på stedet.

- Vi gør det, fordi så mange mennesker har bedt os om at lave endnu en koncert. Vi har måttet vente på tilsagn fra den mandlige solist, men nu er alt på plads, lyder det fra arrangørerne.

Igen i år er der et varieret program på plakaten med operasanger Tine Jarl, Clara Jarl, pianist Mette Christensen, og den mandlige solist er i år Torben Nielsen fra Danmarks Radios Vokal Ensemble.

Billetprisen er 125 kroner, og billetterne købes ved at ringe til Hanne Osbirk på telefon 51 51 84 75.

Igen i år vil der være mulighed at besøge fængselsmuseet før koncerten. Der må ikke medbringes mobiltelefoner på Søbysøgaard, og der kan derfor kun betales med kontanter, oplyser arrangørerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce