Annonce
Odense

Kom til gratis selvforsvar seminar hos Krav Maga Fyn

Bjarke Schmidt står bag to skoler der underviser i selvforsvarsmetoden Krav Maga. Fotograf: Hasse Frimodt

Kom og lær at forsvare dig selv og dine kære opfordre Bjarke Schmidt, indehaver af Krav Maga Fyn

Vi træner ofte uden for træningslokalet, da et væsentligt element er at gøre eleven i stand til reagere instinktivt i stressede situationer

Bjarke Schmidt

Krav Maga

Krav Maga ('nærkamp' oversat fra hebræisk) er skabt af ungaren Imi Lichtenfeldt til brug for beskyttelse af jøder mod overgreb og forfølgelse i tiden op til 2. verdenskrig. Krav Maga Global (KMG) har hovedsæde i Israel og ledes af Eyal Yanilov, der er arvtager efter grund-læggeren af Krav Maga, Imi Lichtenfeldt.

KMG er repræsenteret i næsten 100 lande og er leverandør af uddannelse til civile-, politi-, personbeskyttelses- og militære organisationer over hele verden.

Krav Maga er et praktisk og taktisk system, som lærer dig, hvordan du forebygger, håndterer og overvinder alle typer af trusler og vold.

Når man skal forsvare sig gælder alle kneb. Her er det dukken Bob der får Bjarkes fingre at mærke i øjnene. Fotograf: Hasse Frimodt

Lær selvforsvar gratis

Alle over 16 år, piger, drenge, mænd og kvinder inviteres til et gratis selvforsvar seminar torsdag den 16. marts klokken 18 til 21. Det er Bjarke Schmidt der står bag to skole med selvforsvarsmetoden Krav Maga der inviterer.- Jeg holdt et lignende seminar i november måned i Tåsingehallen. jeg holdt dengang seminariet, fordi der havde været et voldtægtsforsøg mod en kvinde i Svendborg, jeg kunne fornemme, at der var kommet en utryg stemning, ved at skulle færdes i byen alene om aftenen efter det voldtægtsfosøg. Jeg var overvældet af den store tilmelding seminariet havde, og efterfølgende er jeg blevet opfordret af både kvinder og mænd i Odense til at afholde et selvforsvars seminar, siger Bjarke Schmidt.

Annonce
Bjarke Schmidt, i sort, og Armin Doric i gang med træningen. Bjarkes højre hånd rammer et sted som ikke mange mænd har det særlig godt med, heller ikke en voldtægtsforbryder. Fotograf: Hasse Frimodt

Få mere selvtillid

Bjarke der er indehaver af Krav Maga Fyn, underviser i selvforsvarsmetoden Krav Maga, tirsdag og torsdag aften i kælderen hos Kansas City på Munkebjergvej 140. - Krav Maga er et praktisk og taktisk system, som lærer dig, hvordan du forebygger, håndterer og overvinder alle typer af trusler og vold. Krav Maga bygger på naturlige reflekser, og at der ikke er nogen regler, ligesom man i teknikken gør brug af alle tilgængelig forsvarsredskaber i nærheden. Krav Maga kan læres af alle, uanset fysisk styrke. Krav Maga integrerer de bedste elementer fra bl.a. thaiboksning, brasiliansk jiu-jitsu, boksning og brydning. Og vi træner ofte uden for træningslokalet, da et væsentligt element er at gøre eleven i stand til reagere instinktivt i stressede situationer - som for eksempel ved et voldtægtsforsøg. I Krav Maga trænes der ikke kun på det fysiske og tekniske plan, men også på det mentale, hvilket er med til at give personen både stemme og autoritet. Man bliver en langt mere selvsikker person, siger Bjarke Schmidt.

Tilmelding

Skulle du være nysgerrig efter at lære selvforsvar kan du tilmelde dig seminariet via hjemmesiden www.kravmagafyn.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce