Annonce
Sydfyn

Kom til fest: To munke sætter punktum for fem års byfornyelse

Den fejende franciskanermunk fik fast grund under fødderne, da chefen selv, Tobias Stougaard (th), og en ansat fra Stougaard anlæg og pleje, onsdag formiddag lagde sidste hånd på arbejdet med at opstille Jens Galschiøts statuer. Foto: Katrine Becher Damkjær
De to sidste franciskanermunke, der skal formidle Klosterplads' historie, er nu sat op. Opsætningen er samtidig et punktum for det store projekt "Liv i min by", der blandt andet forbinder Svendborg havn med bymidten.

Svendborg: Den ene sidder med næsen i en lille bog, mens den anden møjsommeligt skal feje trappen i Munkestræde i de mange kommende år.

Der er naturligvis tale om Jens Galschiøts sidste to munkestatuer, der tirsdag og onsdag fik fast grund under fødderne på Klosterplads i Svendborg og dermed sætter et endeligt punktum for anlægget af nye byrum i Frederiksgade og på Klosterplads.

To af dem var forsinket

Den 3. juli i år blev de nye byrum i projektet "Liv i min by" i Frederiksgade og på Klosterplads og "Den Blå Kant" på Frederiksøen indviet.

Den læsende munk er kommet op på trappen på Klosterplads. Han har et par middelalderlige briller på næsen, og holder bedende en hånd frem mod de forbipasserende. Munken er udført af Jens Galschiøt, der i øvrigt har brugt sin egne fødder som model for munkenes bare ditto. Foto: Katrine Becher Damkjær

På Klosterplads var der da en stor fejring, hvor Flemming Madsen (S), formand for kommunens teknik og erhvervsudvalg, og Jens Galschiøt i fællesskab afslørede den første munk.

Brillerne som den siddende munk på Klosterplads bærer, vil den observante læser måske kunne huske fra filmen "Rosens navn" fra 1986, hvor hovedrolleindehaveren Sean Connery havde et par magen til i sin rolle som franciskanermunken William af Baskerville . Foto: Katrine Becher Damkjær

- Vi havde håbet, at vi kunne indvie alle tre statuer i starten af juli, men ham Galschiøt havde brug for mere tid, siger Flemming Madsen.

Annonce

Ingen konkrete planer

Med det sidste punktum sat i projektet "Liv i min by" er det oplagt at spørge om, hvad det næste byfornyelsesprojekt i Svendborg bliver, men Flemming Madsen kan fortælle, at der lige p.t. ikke er konkrete planer.

Jens Galschiøts to sidste munke er kommet op på Klosterplads i Svendborg, hvor de skal formidle pladsens historie og Svendborgs kulturarv. Foto: Katrine Becher Damkjær

- På et tidspunkt vil det være oplagt at få gjort noget ved Møllergade, som Klosterplads leder op til. Og derefter Kattesundet og Gerritsgade. Men der er ingen konkrete planer lige nu, understreger han.

På fredag d. 26. november klokken 16 bliver de to sidste munke afsløret til en lille fernisering på Klosterplads. Både Flemming Madsen, Jens Galschiøt og Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum vil være til stede.

Annonce
Annonce
Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Formand om milliardaftale: Det kan fastholde sygeplejersker

Nyborg For abonnenter

Friskole ansætter tredje leder på tre år: - Der er ingen tvivl om, at det at skifte leder skaber en eller anden usikkerhed

Bagsiden

Sprogdoktoren: Bogstavet ”jod” – eller ”joj”

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Odense For abonnenter

Letbanedirektør langer hårdt ud efter spansk hovedentreprenør: - For mig er det soleklart, hvem der har ansvaret

Fyn

Der var rå, brutal filmpremiere og kostumelegeplads, da Cafe Stiften inviterede 100 læsere på Boltinggaard Gods

Annonce