Annonce
Nordfyn

Kom tæt på oplevelser alene i vildmarken

Astrid Ishøi fortæller om sine oplevelser i tv-programmet "Alene i vildmarken". PR-foto

Skåstrup: I 25 dage befandt Astrid Ishøi sig i den norske vildmark. Hun beskriver det som 25 udfordrende, men samtidig fantastiske dage. Det skete som en del af DR-programmet "Alene i Vildmarken".

Torsdag 12. marts kl. 19-21 kan man høre hende fortælle om oplevelsen i Skåstrup Forsamlingshus.

- Jeg lærte meget om mig selv og om livet generelt, om forskellen på at være alene og ensom, om vild natur og smukke solopgange, om vinderinstinkt og forventninger, om relationer, om at have Gud med og have tid med ham, om glæde, taknemmelighed, frihed og meget mere, fortæller Astrid Ishøj om oplevelsen.

I foredraget kommer hun ind på sine oplevelser og tanker - blandt andet om det, man ikke så på fjernsyn. Hun fortæller også om det mere praktiske omkring tv-programmet.

Midt i foredraget vil der være en pause med kaffe og kage. Der er entré. Tilmelding ikke nødvendig.

Bag arrangementet står Ore Sogn Lokalråd, Skåstrup Forsamlingshus og Ore Sogn Menighedsråd. Arrangementet er støttet af Landdistriktsrådets midler til aktiviteter i forsamlingshusene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce