Annonce
Middelfart

Kom tæt på en Auschwitz-overlever

Thomas Kvist Christiansen har produceret filmen "Arlette - en historie vi aldrig må glemme" og skrevet boget om nu 95 årige Arlette Andersens liv og overlevelse i udryddelseslejren Auschwitz. PR Foto

Middelfart: Kaffebaren Stationen i Jernbanegade i Middelfart lægger 18. juli og 8. august, begge dage kl. 17-19, hus til to sommerforedrag med forfatter Thomas Kvist Christiansen, der har udgivet en ny bog om den i dag 95-årige Auschwitz-overlever Arlette Andersen.

I flere end 25 år rejste Arlette Andersen rundt i landet og fortalte om at overleve et år i den nazistiske udryddelseslejr Auschwitz.

Efter 426 foredrag stoppede hun. Siden har forfatter og journalist Thomas Kvist Christiansen arbejdet med at dokumentere og formidle hendes historie.

Han har produceret filmen "Arlette – en historie vi aldrig må glemme" og efterfølgende skrevet og udgivet bogen om Arlette Andersens liv, "Vi er her for at dø".

Hun er to gange blevet dekoreret med det franske ridderkors og er udnævnt til æresmedlem af det universitet i Frankrig, hvor hun blev arresteret i 1943.

Der betales entré for deltagelse. Sidste frist for tilmelding er dagen før arrangementet.

Annonce
Thomas Kvist Christiansen har produceret filmen "Arlette - en historie vi aldrig må glemme" og skrevet boget om nu 95 årige Arlette Andersens liv og overlevelse i udryddelseslejren Auschwitz. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce