Annonce
Debat

Kom, oplev og bliv en del af fællesskaberne i Faaborg-Midtfyn

Områderedaktør Torsten Cilleborg. Foto: Tina Fevre

Borgerne i Faaborg-Midtfyn er tilfredse med deres liv. Det viste en undersøgelse, kommunen sidste år lavede i samarbejde med SDU. Med professer Bjarne Ibsen i spidsen satte forskerne sig for at tage pulsen på ”det gode liv i Faaborg-Midtfyn”.

Det var opløftende at få slået fast, at næsten 80 procent af de adspurgte erklærede sig meget tilfredse med deres liv.

Og måske endnu mere opløftende, at forskerne udledte, at livstilfredsheden ikke har særlig meget med uddannelse, job eller indkomst at gøre.

Annonce

Analysen viste, at borgernes tilfredshed med livet hænger sammen med, hvorvidt man føler sig som en del af et fællesskab og ikke oplever ensomhed, og om man bor i et godt lokalsamfund.

Det vilde er, at de fællesskaber ser ud til at fungere, uanset om man bor i Faaborg, Ringe, Årslev eller i et af de cirka 70 mindre bysamfund, Faaborg-Midtfyn Kommune består af.

I år er det 15 år siden, jeg startede som områderedaktør i Faaborg-Midtfyn. Det betyder, at jeg har haft det har job tre gange så lang tid, som jeg har haft noget andet job. Det har en hel masse af gøre med, at den her avis er en fed arbejdsplads, der har et konstant fokus på at udvikle læserinddragende og vedkommende journalistik.


Det vilde er, at de fællesskaber ser ud til at fungere, uanset om man bor i Faaborg, Ringe, Årslev eller i et af de cirka 70 mindre bysamfund, Faaborg-Midtfyn Kommune består af.


Men det har altså også kæmpemeget at gøre med, at jeg er dumpet ned i et smørhul, hvor jeg på ugentlig basis har nye aha-oplevelser af en underskøn natur og endnu oftere ramler ind i stoltheden over områdets kulturhistorie og en insisteren på at dele inspirerende fortællinger med hinanden. Jeg har aldrig oplevet noget sted, hvor folk kommer hinanden mere ved.

Var man lidt polemisk, kunne man vende den om og sige, at jeg nyder mageligheden i, at det dermed også er et sted, hvor det er let at lave avis, fordi meddelsomheden og åbenheden er så stor.

Redaktionen har her i Rundt om Faaborg-Midtfyn håndplukket en stribe fortællinger, der viser sider af de gode liv i forskellige hjørner af Fyns geografisk største kommune.

Vi håber, de kan give dig, der ikke bor her i forvejen, lyst til at kigge forbi - og du må egentlig gerne blive her resten af livet.

Det var selvfølgelig ikke tilfældigt, at kommunen satte sig for at få styr på, hvor glade borgerne egentlig er for livet, for politikerne har en målsætning om, at indbyggertallet skal vokse med 3000 borgere frem mod 2030.

Der kan være et utal af grunde til at slå sig ned i Faaborg-Midtfyn, og de, der gør det, vil komme til at opleve fællesskabet banke på hoveddøren. For som borgmester Hans Stavnsager (S) sagde, da han fortalte, hvad han vil bruge analysen til:

- Det at være en del af fællesskabet og at betyde noget for andre er afgørende for os som mennesker. Hvad enten det er i børnehaven, skolen, på jobbet eller i foreningslivet. Derfor er det også vores opgave fra de forskellige positioner at blive endnu bedre til at hjælpe endnu flere ind i et fællesskab.

Kom og vær med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce