Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kom og se: Dyre amerikaner-øser til træf i Faaborg

Alle med hang til flotte amerikanerbiler kan få en oplevelse i Faaborg lørdag 29. juni.
Stort træf med flotte amerikanerbiler i Faaborg og omegn lørdag 29. juni.

Faaborg: Det bliver brug for både Torvet og alle tilstødende sidegader, når ikke mindre end 90 Chevrolet Corvetter lørdag 29. juni klokken 11-13 vil fylde det indre Faaborg.

Club Corvette Denmark holder netop den weekend sit landsdækkende træf på Hotel Faaborg Fjord, og når de nu alligevel var i byen, spurgte de Vores Faaborg & Egn, om de ikke skulle finde på noget, så også de lokale kan opleve de mange flotte biler. Der vil være Corvetter i alle afskygninger og alle årgange.

På Torvet vil Vores Faaborg & Egn sørge for, at man kan købe noget at spise og drikke, og et godt gæt vil være, at det bliver noget, der matcher stemningen af amerikanerbiler.

Man kan også deltage i en konkurrence, hvor man kan vinde en tur i en Corvette.

Både før og efter arrangementet på Torvet vil Corvette-klubben køre en tur rundt i området ad to forskellige ruter, så der bliver masser af muligheder for at opleve amerikanerbiler, ikke bare i Faaborg men i hele området.

Det landsdækkende træf foregår på skift i Jylland, på Fyn og på Sjælland. For tre år siden foregik det på Gl. Avernæs på Vestfyn - og nu altså i Faaborg. Der kommer Corvette-ejere fra hele landet og enkelte fra Sverige.

Annonce
90 Corvetter fra hele landet - og enkelte fra Sverige - er i weekenden 28.-30. juni samlet til træf på Hotel Faaborg Fjord.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce