Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kom og se den nye delebil på Faaborg Havn

Delebilen hører hjemme på parkeringspladsen på Chr. IXs vej. Foto: Maria Retoft Pedersen
Fra mandag den 15. juni kan lystsejlere og andre besøgende i Faaborg gøre brug af en ny delebil, der holder på Faaborg Havn. Delebilen er en forsøgsordning, der kører i fire måneder, for at forbedre mobiliteten i Faaborg. Bilen vises frem ved arrangement.
Annonce

Faaborg: For nylig godkendte kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn en forsøgsordning med en delebil på Faaborg Havn i fire måneder for at se, hvordan der bliver taget imod en delebil i Faaborg.

Nu inviterer Faaborg Midtfyn Kommunes mobilitetsprojekt, Visit Faaborg og Faaborg Havn til premiere og fremvisning af el-delebilen mandag den 15. juni kl. 14.

El-bilen bliver installeret ved el-ladestationen på den store parkeringsplads på Chr. d. IXs Vej, nær havnen i Faaborg. Det vil blive muligt at leje bilen allerede fra mandag den 15. juni. Bilen kan lejes på ½-timebasis til en pris af 30 kr., mens det koster 495 kr. at leje el-delebilen i et døgn.

Sådan gør du

  1. Download appen "TADAA! Car"
  2. Book, betal og lås bilen op via appen
  3. Kør

Baggrund for forsøgsordningen er blandt andet, at mange besøgende og lystsejlere, der ligger til Faaborg Havn, spørger til, hvordan man kommer rundt på Faaborg-egnen og det øvrige Fyn.

På turistkontoret i Faaborg har man gennem årene flittigt henvist til Fynbus eller cykeludlejning, men det tilfredsstiller ikke altid turisternes behov.

Det forstår formand for Faaborg-Midtfyn Kommunes mobilitetsprojekt Brian Bisgaard (S) godt:

Det er kun nogle få attraktioner, der ligger på busruterne, og så er der langt mellem busserne sammenlignet med de store byer, hvor mange af vores turister kommer fra,” fortæller han i pressemeddelelse.

- Det giver den besøgende en nem, billig og tilmed grøn løsning. Det er mit håb, at bilen kommer rigtigt meget ud at køre i hele vores kommune. Nu bliver det i hvert fald nemt for sejlere og andre turister at besøge turistattraktioner andre steder i kommunen, lyder det fra Brian Bisgaard.

Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

OB

Michelsen: OB har betalt tilbage for 6-0-lussing

Annonce