Annonce
Odense

Enestående butik åbner i Odense: Styr fremtidens hjem via din smartphone - fik idéen på verdens største elektronikmesse

Klavs Larsen, iværksætter og formand i fodboldklubben OKS, åbner butikken The Smart home store i Kongensgade. Foto: Hasse Frimodt
På en forretningsrejse til Hong Kong i april 2019 besøgte Klavs Larsen verdens største elektronikmesse. Her så han for første gang en ny teknologi, TUYA, som han straks faldt for.

Klavs Larsen er en odenseansk iværksætter, som ikke er bange for at føre tanker til handling. Det gælder både som forretningsmand og inden for fodbold, hvor Klavs er formand for OKS.

- Jeg har nok et stort iværksættergen i mig. Det startede med opstarten af virksomheden L-Team i Vissenbjerg, som jeg drev i knap 20 år, og efter en periode som sektionschef hos Brdr. A & O Johansen, en af landets førende EL- og VVS grossister, grundlagde jeg Foss Europe A/S som hører hjemme på Åløkke Allé, siger Klavs.

Det er nu fem år siden, Klavs startede Foss Europe. Her udvikles koncepter med el-produkter som sælges til såvel professionelle som DIY. Nu kribler fingrene så igen for at starte endnu et projekt op.

- På en forretningsrejse til Hong Kong i april 2019, besøgte jeg igen verdens største elektronikmesse. Her så jeg for første gang en ny teknologi, TUYA, som jeg straks faldt for, og som jeg er sikker på bliver stort, siger Klavs.

Klavs Larsen tester de forskellige Fesh produkter. Foto: Hasse Frimodt

Helt kort fortalt er TUYA en åben standard, som gør det muligt via WIFI at styre, ja praktisk talt al elektronik i hjemmet på en meget simpel måde. Efter 2 1/2 år med udvikling og test af produkter, er Klavs nu klar til at introducere et komplet koncept under betegnelsen ”Fesh”.

- ”Fesh” består af de tre produktlinjer: Light, Comfort & Safety, som alle spiller sammen, i den på samme tid enkle, men også omfattende og let betjente ”Fesh” APP, til både Apple og Android udstyr. Det betyder, at systemet kan betjenes via app’en, stemmestyres via fx Siri, Google eller Alexa, eller med hjælp af de kompakte Smart-tryk knapper, siger Klavs.

Når alt står færdigt den 10. december, vil man ved hjælp af en QR kode på butikkens facade, kunne afprøve de mange muligheder i udstillingsvinduerne døgnet rundt

Klavs Larsen

Mulighederne med Fesh er ifølge Klavs næsten ubegrænsede, og fordi platformen er vidt udbredt, kan produkter fra andre producenter spille sammen med systemet. Appen er på dansk og let at gå til, med intuitive instruktionsvideoer, ikke noget med tykke og uoverskuelige brugsanvisninger.

- Du kan faktisk også styre produkter fra fx Schneider (Wiser), Philips Hue eller Dansfoss med Fesh appen, så Fesh appen håber jeg bliver det foretrukne udgangspunkt, som kan styre alle enheder i hjemmet, siger Klavs.

Er du nysgerrig efter, at se og opleve hvad Fesh produkterne kan, så åbner Klavs ”Fesh, The Smart Home Store” i Kongensgade 36 C, tæt på Eydes.

Et lille udvalg af Fesh produkter, klar til salg. Pressefoto

- Vores nye butik, der er den første af sin art i Danmark, viser en helt ny verden af enkel og brugervenlig teknologi. Den officielle åbning er fredag den 10. december, men allerede på Black Friday, den 26. november, kan man få et lille smugkig i den kommende butik. Vi har skabt en butik, hvor kunden kan "overtage" styringen og selv lege med alle indstillinger. Vi etablerer også et loungeområde, hvor man i fred og ro kan få præsenteret de mange muligheder i konceptet. Når alt står færdigt den 10. december, vil man ved hjælp af en QR kode på butikkens facade, kunne afprøve de mange muligheder i udstillingsvinduerne døgnet rundt, slutter Klavs.

Webshoppen på Fesh.dk åbner fredag den 26. november.


Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge